goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Koeien krijgen schetentankPatiënt gaat te snel naar huisartsenpost »
Advertentie

12-07-08

Energie drankjes? Meer last dan profijt

De afgelopen jaren zijn er wereldwijd vele honderden energiedrankjes in de markt gezet. De één nog hipper, kleurrijker en beloftevoller dan de ander, waarmee deze industrie op jaarbasis een slordige 4 miljard dollar omzet. Voor Oswin Beingsick (28), onze eigen 'fitnessgoeroe' en bovendien personal trainer van BN'ers, instructeur bij grote bedrijven en personal trainer voor onder meer het politiekorps Kennemerland, kunnen al deze drankjes door de gootsteen.

Follow up:

De fitnessexpert: "Energiedrankjes zijn volgestampt met suiker (gemiddeld zeven scheppen per blikje), staan stijf van de cafeïne of kinine en bevatten grote hoeveelheden vitamine B, dat voor een snelle harstslag, tintelende handen en voeten en sloomheid zorgt. Bovendien bevatten ze veel kleurstoffen en andere chemicaliën om de drankjes er fris en helder uit te laten zien en lang houdbaar te laten zijn. Vaak zijn ze ook nog erg agressief in de mond en funest voor het tandglazuur. De werkzaamheid is ook maar heel kort."

Enkel en alleen als je een topsporter bent die dagelijks zes tot acht uur staat te pezen, zijn sommige van dergelijke sapjes wellicht nuttig.

"Voor de doorsnee creatief sporter die af en toe een uurtje een balletje slaat of in de sportschool is te vinden (en dat is wel de doelgroep van de fabrikanten) veroorzaken de energiedrankjes meer last dan profijt", weet Beingsick..

"Je wordt er sowieso alleen maar dikker van, want het meeste van al die suikers wordt omgezet in vet. Wanneer je goed eet, dus je dagelijkse portie mineralen, vitaminen, eiwitten en koolhydraten naar binnen krijgt, kun je met gewoon leidingwater prima uit de voeten. Een kopje thee met een klontje suiker, voor als je je onverhoopt toch een beetje flauw voelt, is ook prima."

Als je dan een onregelmatige eter bent en toch zo'n drankje wilt, bereid hem dan goedkoop en suikervrij zelf in de keuken. Beingsick: "Een halve liter water, twee scheppen eiwitpoeder.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 17:00:51, 977 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,967)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,218)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,899)
 • Redacteur gezocht! (184,239)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,176)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,568)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,250)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,630)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,598)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,832)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,575)
 • More...


Archief


XML Feeds