goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Boetes negeren rookverbod blijven uitNickelodeon: ‘Marktleider onder kinderen in juni’ »
Advertentie

09-07-08

Sidn: geen overstap naar registratiesysteem Dns.be

De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland heeft in een nieuwsbrief bekend gemaakt dat de organisatie niet over zal stappen op het registratiesysteem van Dns.be: het eigen DRS-systeem zal gehandhaafd blijven.

De Sidn heeft in juni een onderzoek afgerond dat duidelijkheid moest geven of een overstap naar het registratiesysteem van Dns.be raadzaam was. De stichting deed daartoe onder meer onderzoek naar de kosten, functionaliteit en samenwerkingsmogelijkheden met zijn Belgische evenknie. De domeinnaamregistreerder kwam echter tot de conclusie dat het eigen systeem gehandhaafd moet worden en een overstap niet haalbaar is. Het DRS4-systeem dat de Sidn voor de registratie van domeinnamen gebruikt, werd in september 2006 ingevoerd.

Follow up:

Het Belgische systeem zou volgens het onderzoek dermate afwijken van het Nederlandse systeem, dat voor een invoering in Nederland flinke aanpassingen nodig zouden zijn. Dat zou weer kosten met zich meebrengen en bovendien tijd kosten. Het Belgische systeem van Dns.be heeft evenwel een aantal features die wel gewenst zijn maar die bij DRS4 nog niet zijn geïmplementeerd. Aan één van die functionaliteiten, quarantaine van opgeheven domeinnamen, wordt overigens gewerkt: vanaf 30 augustus zullen opgeheven domeinnamen gedurende 40 dagen niet door een andere dan de oorspronkelijke houder geregistreerd kunnen worden.

De benodigde aanpassingen om het Dns.be-systeem aan de wensen van de Sidn te laten voldoen, zou een te grote afhankelijkheid van Dns.be betekenen: zowel bij de implementatie als in de toekomst zou de Sidn in de ongewenste positie terecht komen dat het afhankelijk is van de Belgische domeinnaamregistreerder. Bovendien heeft de Sidn inmiddels bijna twee jaar ervaring met het eigen DRS4-systeem: de opgedane kennis die met een overstap niet langer relevant zou zijn, betekent te veel verlies voor de stichting.

Naast de resultaten van het onderzoek, maakte de Sidn in de nieuwsbrief bekend dat het de prijzen die het voor tussenpersonen rekent, niet langer op de website zal publiceren. Die tussenpersonen betalen een vaste prijs per kwartaal voor de registratie van domeinnamen plus een vergoeding per geregistreerd domein. De prijzen voor tussenpersonen liggen logischerwijs lager dan particulieren of bedrijven aan hen betalen, wat tot klachten van hun klanten kan leiden.

Tags: internet

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 12:00:41, 355 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (977,189)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (666,699)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,242)
 • Redacteur gezocht! (183,560)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,089)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,561)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,863)
 • Langste huwelijk ter wereld (142,715)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,615)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,373)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,296)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,035)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2346599',
FROM_UNIXTIME(1568586208), '/index.php/2008/07/09/sidn-geen-overstap-naar-registratiesyste', 'direct', '', NULL, 1, '35.172.100.232', 625 )