goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Politie vaker betrokken bij schietincidentenLed-verlichting in Groninger binnenstad »
Advertentie

06-07-08

YouTube moet boekje open doen

Een rechter in New York heeft YouTube bevolen alle gebruikershistorie van de videosite over te dragen aan Viacom. Mediabedrijf Viacom, bekend van tv-zenders en programma's en vele films, voert een lange zaak tegen YouTube wegens inbreuk op het copyright.

YouTube moet alle data van alle ooit bekeken filmpjes overdragen. Het gaat om alle data: kijkcijfers, IP-adressen en gebruikersnamen van uploaders. Ook moet YouTube de gegegevens van alle ooit verwijderde filmpjes ophoesten. De hoeveelheid data beslaat volgens het vonnis zeker 4 terabyte, 4000 gigabyte. Ook moet YouTube alle ooit verwijderde filmpjes zelf aan Viacom geven. De broncode van het Google en YouTube zoeksysteem, ook een eis van Viacom, hoeft Google niet vrij te geven. Ook de als 'privé' gemarkeerde video's hoeven niet te worden overgedragen.

Follow up:

Moederbedrijf Google is het niet eens met de uitspraak van de rechter en zegt dat de gegevens een inbreuk vormen op de privacy van haar gebruikers, ook al zei het bedrijf een tijd geleden zelf nog dat IP-adressen niet altijd als privé-informatie moet worden gezien. Privacyorganisatie Electronic Frontier Foundation vindt de uitspraak een “ernstige bedreiging van zeer privacygevoelige informatie”.

Met de data wil Viacom bewijzen dat filmpjes met door copyright beschemd materiaal veel populairder zijn dan door gebruikers zelf gemaakte videos. Als YouTube veroordeeld zou worden, kan dat van grote invloed zijn op de hoogte van de schadevergoeding. Viacom hoopt aan te tonen dat YouTube actief en moedwillig meewerkt aan grootschalige copyrightinbreuk door haar gebruikers.

In de Verenigde Staten geldt is men iets minder streng dat in Europa en geldt een “Notice and Take-Down systeem”. Een site-eigenaar is verplicht om te reageren op een verzoek tot verwijdering van bijvoorbeeld een filmpje, maar tot dat verzoek komt niet in overtreding. Inmiddels reageert YouTube behoorlijk snel bij de melding dat een filmpje beschermd is, hoewel het bijna ondoenlijk is om alles bij te houden: per minuut komt er op YouTube meer dan tien uur video bij.

Viacom aast op een schadevergoeding van zeker 1 miljard dollar wegens gedorven inkomsten. YouTube zegt zich niet druk te maken omdat de wet voldoende ruimte geeft voor online diensten zolang ze zich maar houden aan de Notice and Take-Down.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 00:00:42, 697 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,970)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,218)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,900)
 • Redacteur gezocht! (184,239)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,176)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,568)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,250)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,630)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,598)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,832)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,575)
 • More...


Archief


XML Feeds