goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Kassarol niet meer noodzakelijkDenemarken gelukkigste land ter wereld »
Advertentie

04-07-08

Vandaag wordt alles duurder

De zomer van 2008 belooft naast een warm vooral een duur seizoen te worden. De fiscus gaat flink meer belasting heffen op producten variërend van pakjes sigaretten tot vliegtickets. Door de verhogingen worden vooral milieuvervuilers belast. Wie dagelijks met de auto naar zijn werk tuft en vaak een vliegtuig pakt zal de nieuwe maatregelen flink voelen in de portemonnee.

Niet alleen wordt de vliegtaks verhoogd van 11,25 euro tot 45 euro, ook diesel- en LPG-prijzen gaan omhoog door toedoen van de fiscus. Ongezonde genotsmiddelen hebben een nog pittiger prijskaartje. De roker moet – inclusief btw – 35 cent extra per pakje sigaretten betalen en een fles wijn kost 8 cent meer. Bier staat ook op het lijstje, maar die belastingverhoging – 65 eurocent per krat – gaat pas per 1 januari 2009 in. Gokken wordt ook duurder: gokliefhebbers staan 29 procent af aan de fiscus.

Follow up:

Toch hoeven Nederlanders niet onnodig te lijden onder de nieuwe belastingtarieven volgens Marcel Warnaar, onderzoeker van het Nibud, de organisatie voor budgetvoorlichting. ‘Deze overheid wil vooral milieuvervuilend en ongezond gedrag ontmoedigen.’ Volgens Warnaar is het pakket belastingverhogingen een goed moment om eens op een rijtje te zetten waar je geld naartoe gaat. ‘Je moet je afvragen of je wel zoveel wilt uitgeven aan bijvoorbeeld sigaretten.’

Over het effect van de belastingmaatregelen is Warnaar sceptisch. ‘Ik denk niet dat mensen hun auto laten staan omdat de dieselprijs 3 cent wordt verhoogd.’

Warnaar is niet de enige die niet onder de indruk is van de nieuwe maatregelen. Afgelopen weekend uitten twee economen, oud-minister Willem Vermeend en oud-staatssecretaris Rick van der Ploeg (beiden PvdA) vernietigende kritiek op het beleid van Wouter Bos. Zij zien in de verhoogde belastingdruk een rem op de economische groei.

Ook werkgeversorganisatie VNO-NCW is niet gecharmeerd van de belastingverhogingen. Volgens de organisatie zorgen de maatregelen voor 1 procent extra inflatie. Maar volgens Jan Erik van der Werf van het ministerie van Financiën heeft het kabinet een ‘weloverwogen’ afweging gemaakt. ‘Ik zal niet ontkennen dat deze maatregelen vooral dienen om de staatskas te vullen. De overheid kiest ervoor om de vervuiler te laten betalen, zodat de belasting op arbeid kan worden verlicht.’

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 00:00:14, 809 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (979,702)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,404)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (413,112)
 • Redacteur gezocht! (184,476)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,215)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,570)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,421)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,692)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,635)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,983)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,745)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2441384',
FROM_UNIXTIME(1569124128), '/index.php/2008/07/04/vandaag-wordt-alles-duurder', 'direct', '', NULL, 1, '35.175.191.150', 154 )