goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Xandros neemt Linspire in het geniep overT-Mobile vraagt een euro voor nieuwe iPhone »
Advertentie

04-07-08

Strengere controle betaalnummers

Telecomwaakhond OPTA gaat strenger controleren op de uitgifte van betaalnummers. Vanaf vandaag is daarvoor wetgeving van kracht.

Volgens de OPTA worden de betaalnummers regelmatig misbruikt door malafide ondernemers. De aanvragen voor de betaalnummers (0900, 0909, 0906 en 18..) worden strenger bekeken. Bij twijfel over de bedoelingen van een aanvrager vraagt de OPTA advies aan het Bureau Integriteit Bevordering Openbaar Bestuur (BIBOB), een afdeling van het Ministerie van Justitie. Op basis van hun advies kan een aanvraag dan worden geweigerd.

Follow up:

De malafide ondernemers maken mensen geld afhandig door ze met mooie beloften te lokken naar betaalnummers en vervolgens lang in de wacht te laten staan, vaak tegen een flink bedrag per minuut. Die 'nummermisbruikers' kunnen volgens de waakhond binnen korte tijd veel consumenten duperen. Daarom moet er volgens de OPTA snel worden opgetreden tegen malafide betaalnummers. Om de lijnen korter te maken wil de OPTA voortaan ook precies weten wie het nummer daadwerkelijk gebruiken. Nu kunnen eigenaren van betaalnummers deze nog verhuren aan iedereen. Vanaf vandaag moeten nummerhouders bijhouden wie de nummers gebruiken, en die informatie eventueel overdragen aan de OPTA.

Daarnaast is de Telecommunicatie Autoriteit bezig met andere maatregelen tegen misbruik van betaalnummers. Zo is het verplicht om voorafgaand aan het gesprek informatie te geven over bijvoorbeeld de kosten van de oproep. Ook moet de wachttijd binnen de perken zijn. “Als iemand onaangekondigd en onverwacht langer dan tien minuten in de wacht staat, is dat aanleiding om misbruik te vermoeden”, aldus de dienst in een persbericht.

Informatienummers zonder entertainment-karakter (0900) worden daarbij nog eens extra in de gaten gehouden. De OPTA vindt het niet aanvaardbaar dat consumenten moeten betalen voor de slechte bereikbaarheid van bedrijven. Zeker niet als klanten met een serieus doel bellen, bijvoorbeeld naar een helpdesk. Bij 0900-nummers die duurder zijn dan 15 cent per minuut moeten bedrijven daarom straks melden hoeveel het gesprek maximaal kost. Die regel gaat in op 1 oktober 2008. Als de Richtlijn Oneerlijke Handelspraktijken af is kan de OPTA ook bestaande nummers gaan afsluiten of de betaling aan nummerhouders stop zetten. Die richtlijn laat echter nog even op zich wachten.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 19:00:21, 418 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (977,101)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (666,672)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,201)
 • Redacteur gezocht! (183,522)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,084)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,560)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,863)
 • Langste huwelijk ter wereld (142,685)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,615)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,352)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,256)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (113,995)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2344342',
FROM_UNIXTIME(1568573088), '/index.php/2008/07/04/strengere-controle-betaalnummers', 'direct', '', NULL, 1, '18.207.136.184', 625 )