goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Google zoekt nu ook door Flash-sitesZaak Maddie is gesloten »
Advertentie

04-07-08

Onderzoek: lang achter computer zitten geen oorzaak rsi

Volgens onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam is er geen verband tussen de duur van pc-gebruik en de kans op rsi. Samen met andere risicofactoren kan computergebruik de kans op de aandoening wel verhogen.

VU-promovendus Stefan IJmker voerde een langetermijnstudie uit naar het verband tussen pc-gebruik en rsi, die als doel had om oorzaak en gevolg van rsi-klachten goed te kunnen onderscheiden, aldus een persbericht van de universiteit. Hij volgde daartoe tweeduizend kantoorwerkers, wier computergebruik softwarematig in de gaten werd gehouden en die bovendien maandelijks een vragenlijst moesten invullen.

Follow up:

IJmker vond geen verband tussen de duur dat de proefpersonen achter de computer zaten en het optreden van rsi- oftewel ans-klachten. Wel ontdekte de onderzoeker dat het gelijktijdig aanwezig zijn van andere factoren een rol speelde. Wanneer er weinig variatie in de werktaken is, de pc en de telefoon tegelijk gebruikt worden, de persoon een lage waardering voor zijn werk ondervindt of overmatig betrokken is, of als er tijdens de lunchpauze doorgewerkt wordt, is de kans op rsi hoger dan normaal. Ook blijkt het risico minstens vijfmaal zo hoog te liggen wanneer er in het verleden al klachten zijn geweest. De onderzoeker adviseert een gelijktijdige aanpak van de probleemfactoren om rsi te voorkomen. IJmker hoopt op 2 juli op zijn onderzoek te promoveren.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 16:00:15, 1371 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,970)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,218)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,900)
 • Redacteur gezocht! (184,239)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,176)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,568)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,250)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,630)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,598)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,832)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,575)
 • More...


Archief


XML Feeds