goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« T-Mobile vraagt een euro voor nieuwe iPhoneOnderzoek: lang achter computer zitten geen oorzaak rsi »
Advertentie

04-07-08

Google zoekt nu ook door Flash-sites

Adobe heeft een techniek ontwikkeld waarmee zoekmachines door Flash-sites kunnen zoeken. Google krijgt de primeur en installeert het systeem als eerste.

De techniek is goed nieuws voor zowel site-eigenaren als surfers. Sits die zijn gemaakt in Adobe Flash waren altijd nauwelijks doorzoekbaar voor de crawlers van zoekmachines en werden daarom slecht geïndexeerd. Met de technieken die Adobe nu vrijgeeft kunnen Flash-sites wel worden 'gelezen'. Er zijn ook veel sits die een mengvorm gebruiken, bijvoorbeeld enkel de koppen in Flash. Ook die sites worden straks beter doorzocht.

Follow up:

Het probleem van Flash sites is dat de teksten niet zijn geschreven in simpel leesbare code zoals HTML. De tekst en links zijn een soort plaatjes of filmpjes. Mensen kunnen dat eenvoudig begrijpen, maar computers niet. De nieuwe Flash-robot kan de tekst ontrafelen en zodoende indexeren.

Helemaal vlekkeloos zal dat nog niet gaan: de robot kan geen structuur en context ontdekken in Flash-websites. Toch heeft een zoekmachine die gegevens voor een correct overzicht wel nodig. Op basis van de site-structuur bepalen zoekmachines bijvoorbeeld welke pagina's van een site belangrijk zijn en welke niet.

Yahoo volgt na Google over enige tijd. Google was eerder al bezig met het ontwikkelen van een eigen Flash-zoeker, maar is blij dat Adobe, de maker van Flash, nu zo'n systeem vrijgeeft. Dat zou de foutmarge terug moeten dringen. Webmasters hoeven niets te doen, de Flash-robot komt vanzelf bij sites op bezoek. Of Microsoft de dienst ook toevoegt aan haar Live Search is nog niet bekend.

Tags: internet

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 17:00:55, 802 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,669)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,143)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,857)
 • Redacteur gezocht! (184,218)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,157)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,568)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,866)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,241)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,627)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,589)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,822)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,564)
 • More...


Archief


XML Feeds