goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
Advertentie
Artikel Overzicht

Denemarken gelukkigste land ter wereld
Witgoed in Nederland prijsknaller
Onduidelijkheid kosten koningshuis
Fruit zorgt voor gevaarlijk buikje
SMS-Alert tijdens Kennedymars
VWA: horeca goed voorbereid op rookverbod
Griekse boot brengt water naar Cyprus
Robert Jensen komt terug
Aldi doet onderzoek naar werkdruk
Will Smith heeft minderwaardigheidscomplex
Eddie Murphy geeft de brui aan films
Ford en Renault hadden gesprekken over Volvo
Verkiezingen niet via internet
Vingerafdrukbetaalsysteem AH gekraakt
Prins wil einde taboe op poep
Scholen moeten beter geventileerd
Strijd tegen nepdealers Segway
Nasa onthult visualisatiesysteem van 128 lcd-schermen
Dames na training altijd klaar voor 'pech onderweg'
Poll
Ik ben een snoozer
 • Ja, mijn wekker gaat de hele ochtend.: 29% (199)
 • Ja, maar na een paar keer ga ik eruit.: 27% (187)
 • Nee, zodra mijn wekker gaat ben ik wakker.: 18% (125)
 • Soms wel, soms niet. Ligt aan de avond ervoor.: 12% (86)
 • Nee, ik word vanzelf wakker: 10% (71)
 • Nee, ik heb geen wekker.: 3% (20)

Total Votes : 688
Vote

03-07-08

Denemarken gelukkigste land ter wereld

Denemarken is het gelukkigste land ter wereld. Puerto Rico en Colombia komen daarna, gevolgd door onder meer IJsland, Zwitserland en Nederland.

Dat blijkt uit het jongste World Values-onderzoek, waarvan de resultaten maandag zijn gepubliceerd. In totaal werden 350.000 personen wereldwijd gevraagd aan te geven hoe gelukkig en tevreden ze zijn.

Lees meer »

Permalink 23:00:51, 2024 hits, CategoriŽn: Nu
Witgoed in Nederland prijsknaller

Koelkasten en wasmachines zijn bijna nergens in Europa voordeliger dan in Nederland.

Wie een machine koopt waarvoor men in Europa gemiddeld 500 euro rekent, is in eigen land doorgaans al voor 460 euro klaar, zo blijkt uit cijfers van Eurostat.

Alleen in Hongarije (420 euro) en Bulgarije (390 euro) wordt minder betaald voor dezelfde apparatuur, terwijl het prijsniveau in Nederland opvallend genoeg nauwelijks afwijkt van dat van Roemenië en Litouwen.

Lees meer »

Tags: economie

Permalink 22:00:24, 461 hits, CategoriŽn: Nu
Onduidelijkheid kosten koningshuis

Minister-president Jan Peter Balkenende gaat alle regelingen en afspraken over de financiering van het Koninklijk Huis nog eens bekijken. Eventuele aanpassingen zijn niet uitgesloten.

Dat werd duidelijk tijdens een debat over het onderwerp met de Tweede Kamer. In aanloop naar een nieuwe systematiek gaan declaraties van kosten ten behoeve van het Koninklijk Huis volgend jaar via de premier naar de ministeries, in 2010 worden ze zelfs bij hem ingediend en komen ze voor het broodnodige totaaloverzicht in een apart begrotingsartikel.

Lees meer »

Tags: economie

Permalink 21:00:35, 456 hits, CategoriŽn: Nu
Fruit zorgt voor gevaarlijk buikje

Fruit is gezond, dat weet iedereen. Maar uit onderzoek blijkt dat fructose, de suiker die in vruchtendrankjes zit, kunnen zorgen voor een buikje. Dat schrijft de Sunday Telegraph.

Van de vele suikers die bestaan, zijn glucose en fructose de bekendste. Fructose, die je aantreft in gezonde voedingsmiddelen als vers fruit en vruchtensap, maar ook in jam en in de alcoholvrije drankjes waarvan de moderne mens grote hoeveelheden binnenkrijgt, blijkt een buitengewoon grote bijdrage te leveren tot obesitas.

Dat ontdekte Peter Havel, van de universiteit van Californië, die 33 mensen met overgewicht enkele maanden lang onderzocht. Hij gaf hen eerst tien weken een "normaal" dieet en voedde vervolgens tien weken lang de helft van de proefpersonen met dieet waarin een kwart van de calorieën afkomstig was van fructose terwijl de andere helft een glucosedieet voorgeschoteld kreeg.

Lees meer »

Permalink 20:00:49, 824 hits, CategoriŽn: Nu
SMS-Alert tijdens Kennedymars

Speciaal voor de wandelaars van de Kennedymars op 5 en 6 juli 2008 heeft de regiopolitie Brabant Zuid-Oost een SMS-Alert ingesteld. Deze gratis service werkt tot maandag 7 juli, waarna de groeps-sms weer wordt opgeheven.

In 1963 stelde de toenmalige president van de Verenigde Staten, John F. Kennedy, dat iedere gezonde overheids-ambtenaar in 20 uur 50 mijlen (80 kilometer) moest kunnen lopen. Dat werd opgepakt in de VS en daar werd een tocht georganiseerd. Over deze tocht werd een artikel geschreven in Nederland. De toenmalige voorzitter van JOEK Someren, Jan Wijnen, las dit verslag en kwam op het idee om zo'n tocht ook in Someren te organiseren.

Lees meer »

Tags: sport

Permalink 19:00:53, 1440 hits, CategoriŽn: Nu, Ontspan
VWA: horeca goed voorbereid op rookverbod

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft de indruk dat Nederlandse horeca goed is voorbereid op het rookverbod dat dinsdag van kracht werd. ,,We hebben de indruk dat alle ondernemers zich erg bewust zijn van het verbod en dat ze allerlei maatregelen hebben genomen''.

Aldus een woordvoerster. Op de eerste dag dat bezoekers van cafés en andere openbare gelegenheden als winkelcentra en feesttenten niet meer binnen mogen roken ging de VWA er ,,met volle kracht tegenaan'' om te controleren of iedereen zich aan de nieuwe regels hield.

Lees meer »

Permalink 18:00:09, 1116 hits, CategoriŽn: Nu, Ontspan
Griekse boot brengt water naar Cyprus

Het uitgedroogde eiland Cyprus werd verblijd met een lading drinkwater. Een Grieks schip bracht 50.000 kubieke meter water. Later volgt de rest van de geplande acht miljoen kubieke meter, de helft van wat de inwoners tot het einde van het jaar nodig hebben.

De minister van Landbouw Michalis Polynikis riep de eilandbewoners op het waardevolle water niet meteen te verbruiken. “We moeten extreem zorgzaam zijn”, aldus de minister.

Lees meer »

Permalink 17:00:49, 859 hits, CategoriŽn: Nu
Robert Jensen komt terug

Voorlopig zijn we tóch nog niet af van Jensen, dreigt Robert...

Jensen meldt op zijn website dat het maar liefst 100.000% zeker is dat hij terugkomt met zijn talkshow. "We gaan zeker door. Het enige is dat RTL pas in 2009 verder wil. Ik moest dan nu een commitment geven dat we dan in 2009 verder zouden gaan.

Ik weet overigens niet waarom het in 2009 is. Ik heb besloten dat niet te doen. Dat betekent dat we alleen vanaf september niet te zien zijn.

Lees meer »

Tags: media

Permalink 16:00:52, 724 hits, CategoriŽn: Nu
Aldi doet onderzoek naar werkdruk

Aldi heeft stappen ondernomen om een onderzoek in te stellen naar de mate van tevredenheid bij de werknemers in 105 filialen in het oosten van het land. De Duitse supermarktketen ontloopt daarmee een boete van 25 duizend euro per dag. Die zou het concern moeten betalen als het binnen dertig dagen geen onderzoek naar de werkdruk zou instellen.

CNV Dienstenbond eiste het onderzoek in mei in een kort geding. De rechtbank in Zwolle bepaalde 2 juni dat Aldi dertig dagen de tijd kreeg om het in te stellen. CNV kreeg naar eigen zeggen veel klachten van Aldi-medewerkers uit het oosten van het land.

Lees meer »

Permalink 15:00:17, 674 hits, CategoriŽn: Nu
Will Smith heeft minderwaardigheidscomplex

Acteur Will heeft zijn doorzettingsvermogen en daardoor onvermijdelijke succes te danken aan zijn vreemdgaande ex.

Will vertelt: "Mijn eerste vriendinnetje ging vreemd toen ik vijftien was, en in mijn hoofd kwam ik tot de conclusie dat ik dus niet goed genoeg was. Ik weet nog dat ik naar huis liep nadat ik daarachter kwam en mezelf zwoer ik dat ik nooit nogmaals niet goed genoeg zou zijn. In mijn gedachtes leg ik de link tussen dat en mijn vrouw Jada's liefde voor mij, ook al zegt ze dan: lieverd, maak je niet druk, je bent goed genoeg. Zullen we op vakantie gaan?"

Tags: media

Permalink 14:00:38, 494 hits, CategoriŽn: Nu
Eddie Murphy geeft de brui aan films

Acteur Eddie vond dertig jaar schitteren op het witte doek wel weer genoeg.

"Ik ben bijna vijftig en maak al meer dan dertig jaar films. Inmiddels heb ik er zo'n vijftig films opzitten, en denk ik: waarvoor doe ik het nog? Ik ben er wel klaar mee. Ik wil terug naar het podium en weer stand-up comedy doen", aldus Eddie.

Lees meer »

Tags: media

Permalink 13:00:10, 439 hits, CategoriŽn: Nu
Ford en Renault hadden gesprekken over Volvo

De Amerikaanse autofabrikant Ford heeft informele gesprekken gevoerd met hun Franse branchegenoot Renault over de verkoop van Volvo. Dat hebben bronnen bekend met de kwestie gezegd tegen persbureau Reuters.

De gesprekken tussen de twee autoconcerns zijn afgebroken over oneenigheid over de prijs, aldus de bronnen. Volgens hen hebben de twee autofabrikanten nog een keer gesproken na hun eerste gesprekken die in de herfst van vorig jaar plaatshadden. Ford zou ook met het Chinese DongFeng Motor Group om de tafel hebben gezeten als potentiele koper van de Volvo-divisie.

Lees meer »

Permalink 12:00:49, 654 hits, CategoriŽn: Nu
Verkiezingen niet via internet

Kiezers kunnen in november toch niet via internet hun stem uitbrengen om nieuwe besturen van waterschappen te kiezen. Het systeem is niet betrouwbaar genoeg. Dat schrijft staatssecretaris Tineke Huizinga-Heringa in een brief aan de Tweede Kamer.

Ze baseert zich op een onderzoek van het Eindhovense instituut EiPSI, dat concludeert dat de methode op grote schaal te manipuleren is. Om verdere kosten te voorkomen, heeft Huizinga de Unie van Waterschappen alvast ingelicht dat ze deze manier van stemmen niet zal goedkeuren. Haar formele besluit volgt op 1 september.

Lees meer »

Tags: internet

Permalink 11:00:22, 441 hits, CategoriŽn: Nu
Vingerafdrukbetaalsysteem AH gekraakt

Amper twee weken na de start van een proef met het vingerafdrukbetaalsysteem Tip2pay van Albert Heijn, is een beveiligingsspecialist erin geslaagd om het systeem met een gekopieerde afdruk voor de gek te houden.

De 'kraker', oud Atos Origin-medewerker Ton van der Putte, leidde Tip2pay om de tuin met een rubberen kopie van een vingerafdruk van een ander, schrijft Webwereld. Hoe de kopie precies werd gemaakt blijft onvermeld, maar rubberen kopieën waarmee vingerafdrukbeveiligingen werden omzeild, werden al eerder door de Duitse hackers van de Chaos Computer Club gefabriceerd. Een van die 'nepvingers' was nota bene afkomstig van minister van binnenlandse zaken Wolfgang Schäuble, die deze op een wijnglas had achtergelaten.

Lees meer »

Permalink 10:00:11, 420 hits, CategoriŽn: Nu
Prins wil einde taboe op poep

Prins Willem-Alexander heeft in de Egyptische badplaats Sharm el-Sheikh opgeroepen het taboe op menselijke uitwerpselen op te heffen. In zijn toespraak tot Afrikaanse leiders tijdens de top van de Afrikaanse Unie prees hij de leiders die zich lieten fotograferen met een toilet.

De prins sprak als voorzitter van de Adviesraad voor Water en Sanitatie (Unsgab) van de Verenigde Naties als gastspreker op de AU-top die over dit thema ging. De VN hebben 2008 uitgeroepen tot het Internationale Jaar van de Sanitatie.

Lees meer »

Permalink 09:00:37, 693 hits, CategoriŽn: Nu
Scholen moeten beter geventileerd

Ruim een derde van de basisscholen in ons land (35 procent) wordt niet goed geventileerd.

GGD Nederland pleit daarom voor verbetering van het binnenmilieu op basisscholen en op alle locaties waar kinderen langdurig verblijven, zoals kinderdagverblijven, bso's en middelbare scholen. Dat heeft GGD Nederland laten weten.

GGD Nederland komt tot dit pleidooi naar aanleiding van onderzoek naar het effect van de zogeheten eendagsmethode, waarbij scholen voorlichting krijgen over ventilatie in de lokalen en de ventilatie wordt gemeten.

Lees meer »

Permalink 08:00:57, 694 hits, CategoriŽn: Nu
Strijd tegen nepdealers Segway

Segway Nederland in Den Bosch onderzoekt of het juridische stappen kan ondernemen tegen de zogenaamde nepdealers van de Segway. Dat heeft directeur Piet Kruijt laten weten. Deze dealers halen via een omweg de gemotoriseerde step vanuit Amerika naar Nederland. Ook wordt er misbruik gemaakt van de naam en het logo van het Bossche bedrijf. De Segway mag in Nederland officieel de weg op.

Volgens de directeur van Segway Nederland zijn er al enkele tientallen kopers de dupe van nepdealers. “Ze misleiden kopers met onze naam en logo. Officieel mogen Amerikaanse dealers niet leveren in Europa, Afrika of Azië. Per land is er één officiële importeur. Toch duiken er in Nederland illegale exemplaren op.”

Lees meer »

Permalink 07:00:23, 568 hits, CategoriŽn: Nu
Nasa onthult visualisatiesysteem van 128 lcd-schermen

De Nasa heeft aangekondigd dat het een visualisatiesysteem heeft ontwikkeld met een ongeëvenaarde resolutie. De hyperwall-2 bestaat uit 128 lcd-schermen en is in staat om een kwart miljard pixels weer te geven.

De hyperwall-2 is circa zeven meter breed en drie meter hoog en moet onderzoekers helpen bij het analyseren van grote hoeveelheden gegevens. Het uit de kluiten gewassen scherm zal gebruikt worden voor het bestuderen van simulaties van nieuwe ruimtevoertuigen en het terugkeren van de space shuttle in de atmosfeer. Tevens zal het systeem gebruikt worden voor onderzoek naar aardbevingen, het klimaat en botsingen van zwarte gaten.

Lees meer »

Tags: techniek

Permalink 01:00:43, 2416 hits, CategoriŽn: Nu
Dames na training altijd klaar voor 'pech onderweg'

Terwijl de meeste mannen wel weten wat te doen bij pech onderweg, zijn er vele vrouwen die bij technische tegenslag met hun auto met de handen in het haar zitten. Dat geldt echter niet meer voor de dames die onlangs aanwezig waren bij de Ladies Avond van Autobedrijf Greven. De dames krijgen daar uitleg over de basiscontroles en – handleidingen bij autopech.

,,Het was ontzettend leuk en erg leerzaam’’, vertelt Lies Simons, een van de aanwezige dames. ,,Ik heb dingen gezien waarvan ik niet eens wist dat ze in een auto zaten.’’

Lees meer »

Permalink 00:00:49, 752 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer
 • Ja, mijn wekker gaat de hele ochtend.: 29% (199)
 • Ja, maar na een paar keer ga ik eruit.: 27% (187)
 • Nee, zodra mijn wekker gaat ben ik wakker.: 18% (125)
 • Soms wel, soms niet. Ligt aan de avond ervoor.: 12% (86)
 • Nee, ik word vanzelf wakker: 10% (71)
 • Nee, ik heb geen wekker.: 3% (20)

Total Votes : 688
VoteCategoriën


 << < Juli 2008 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (977,402)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (666,762)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,322)
 • Redacteur gezocht! (183,714)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,102)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,562)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,863)
 • Langste huwelijk ter wereld (142,856)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,616)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,446)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,429)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,177)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2354398',
FROM_UNIXTIME(1568629768), '/index.php/2008/07/03/?jal_no_js=true&poll_id=17', 'direct', '', NULL, 1, '18.204.2.53', 625 )