goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« 11 miljoen euro restauratie-subsidie voor molensAmy Winehouse: 'Ik heb niets om voor te leven' »
Advertentie

30-06-08

Apothekers zweten peentjes

Apothekers zien met angst en beven de datum van 1 juli naderen. Vanaf die dag zien ze hun omzetten fors slinken omdat ze alleen nog de goedkoopste merken van een groot aantal veelgebruikte medicijnen aan hun patiënten mogen meegeven. Per jaar gaat dat de sector zo'n 355 miljoen euro kosten.

Een aantal apothekers heeft nog geprobeerd het nieuwe beleid via de rechter tegen te houden. Maar vrijdag stelde de rechtbank in Utrecht de groep in het ongelijk. Niets staat de invoering van het nieuwe medicijnsysteem nog in de weg.

Follow up:

Gemiddeld zullen de medicijnen 85 procent goedkoper worden. Vaak gaat het dan om geneesmiddelen, zoals cholesterolverlagers, die door vele honderdduizenden Nederlanders dagelijks worden geslikt. Apothekers zeggen per ondernemer meer dan een ton aan omzet te verliezen. De belangenorganisatie van apothekers KNMP vreest zelfs dat veel apothekers definitief kopje onder zullen gaan. Ze zegt ook dat de kwaliteit van de dienstverlening aan de patiënten niet meer kan worden gewaarborgd.

Maar de apothekers staan vooralsnog alleen. Binnen de wereld van de gezondheidszorg staan ze al jaren te boek als grootverdieners die per jaar tonnen winst in hun zak steken. Zorgverzekeraars laten niet na te benadrukken dat die winsten worden verdiend over de ruggen van de burgers die elk jaar meer aan ziektekostenpremies kwijt zijn.

Dat er van de ruim 1800 apotheken een paar failliet gaan, vinden 'watchers' niet schokkend. Er zijn de laatste jaren wel erg veel nieuwe apotheken bijgekomen.

Voorzitter Steven van Eijck van de Landelijke Vereniging van Huisartsen gooide kort geleden niet voor niets een balletje op dat huisartsen ook best zelf de medicijnen kunnen gaan leveren aan hun patiënten. Daar zijn die apothekers volgens hem helemaal niet voor nodig. En ook zorgverzekeraars geven aan dat ze zelf apotheken zouden kunnen opzetten voor hun klanten.

De koepelorganisatie van apothekers KNMP snapt dat de tijd van het grote geld verdienen voorbij is en de bakens moeten worden verzet. De organisatie zegt dus op zich niet tegen de prijsverlagingen te zijn, maar wil dan voortaan wel een kostendekkende vergoeding per geleverd medicijn voor gemaakte kosten. De Nederlandse Zorgautoriteit biedt de apothekers daarvoor nu te weinig, vindt de KNMP. Daarom stapt ze dinsdag 1 juli weer naar de rechter.

Tags: economie

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 21:00:18, 336 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,568)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,126)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,849)
 • Redacteur gezocht! (184,210)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,150)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,567)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,866)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,239)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,624)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,586)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,821)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,561)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2395770',
FROM_UNIXTIME(1568853988), '/index.php/2008/06/30/apothekers-zweten-peentjes', 'direct', '', NULL, 1, '3.227.233.55', 625 )