goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Mensen onwel in nieuw kantoorpandFin (88) doodt vrouw en dochters »
Advertentie

17-06-08

Werknemer half jaar doorbetalen

Werkgevers moeten een personeelslid dat ze kwijt willen, helpen bij het vinden van een andere baan. Ze moeten de werknemer intussen nog een half jaar in dienst houden.

Dat staat volgens ingewijden in het rapport dat de commissie-Bakker in Rotterdam presenteert. De commissie moet het kabinet adviseren over hoe honderdduizenden mensen extra aan de slag geholpen kunnen worden.

De duur van de WW wil de commissie drastisch beperken tot maximaal een jaar. Nu is dat nog maximaal 38 maanden. Werknemers zijn verplicht mee te werken aan scholing. Ze moeten zelf bijdragen aan een potje waaruit die wordt bekostigd.

Follow up:

Volgens betrokkenen verwacht de commissie dat bedrijven beter hun best doen een overtollig geworden werknemer elders aan de slag te helpen als ze hem nog een half jaar moeten doorbetalen. Bedrijven zouden dan bijvoorbeeld veel vaker onderling vacatures gaan uitwisselen. Ook ontslagen werknemers hebben in de plannen van de commissie belang bij snel zoeken naar een ander baan, omdat ze minder lang WW krijgen.

Eerder lekte al uit dat de commissie-Bakker de AOW-leeftijd vanaf 2016 elk jaar met aan maand wil verhogen, totdat de in 2040 op 67 jaar uitkomt. Hierdoor neemt het aantal mensen dat werkt toe en gaan tegelijk de kosten van de AOW omlaag.

Deze voorstellen zijn vooral bedoeld voor de wat langere termijn. Maar de commissie komt ook met aanbevelingen die in deze kabinetsperiode genomen kunnen worden. Zo zou langer doorwerken via fiscale prikkels beloond moeten worden. Ook moeten regelingen die bedrijven ontmoedigen om ouderen in dienst te nemen, zoals seniorendagen, verdwijnen.

Het kabinet stelde de commissie, onder leiding van TNT-topman Peter Bakker, afgelopen najaar in om de politieke impasse over de versoepeling van het ontslagrecht te doorbreken. Volgens CDA-minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken zouden bedrijven sneller mensen aannemen als ze er, indien nodig, ook weer makkelijk van af kunnen. Maar zijn plan stuitte op een veto van de PvdA.

De commissie-Bakker komt niet met een concreet voorstel om de ontslagtoets vooraf bij de rechter af te schaffen, zeggen bronnen. De commissie denkt dat het huidige ontslagrecht aan betekenis verliest als ontslagen werknemers snel bij een ander bedrijf aan werk worden geholpen.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 12:01:40, 268 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (977,187)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (666,699)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,242)
 • Redacteur gezocht! (183,560)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,089)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,561)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,863)
 • Langste huwelijk ter wereld (142,715)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,615)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,373)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,296)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,035)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2346590',
FROM_UNIXTIME(1568586154), '/index.php/2008/06/17/werknemer_half_jaar_doorbetalen', 'direct', '', NULL, 1, '35.172.100.232', 625 )