goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« AMD: twee gpu's op een kaart is beter dan éénOnderzoekers TU Delft tonen 'lawine-effect' in zonnecellen aan »
Advertentie

31-05-08

Viacom eist 1 miljard dollar van Google / YouTube

De rechtszaak die Viacom tegen YouTube is begonnen, bedreigt de vrijheid van het internet, vindt Google. Viacom eist 1 miljard dollar van Google voor het schenden van auteursrechten. Dat meldt de BBC.

Producent Viacom heeft Google aangeklaagd omdat het bedrijf het niet voor elkaar krijgt auteursrechtelijk beschermd materiaal te weren van haar videosite YouTube. Viacom zegt 150.000 filmpjes op YouTube te hebben gevonden die illegaal zijn en eist een miljard dollar schadevergoeding.

Follow up:

Google's advocaten zijn van mening dat de rechtszaak “een bedreiging vormt voor de manier waarop honderden miljoenen mensen legaal informatie uitwisselen via het internet”. De advocaten wijzen erop dat YouTube zich houdt aan de eisen van de 'Digital Millenium Copyright Act', een auteurswet voor internet uit 1998. Ook reageert het bedrijf naar eigen zeggen altijd direct op een verzoek materiaal te verwijderen. YouTube is de laatste jaren druk bezig om een speciaal filter te perfectioneren. Het filter moet op basis van visuele overeenkomsten automatisch beschermd materiaal herkennen en verwijderen van de site. Daarmee gaat Google “veel verder dan zij juridisch gezien verplicht is”, aldus de advocaten.

Viacom is het hier niet mee eens en stelt dat YouTube 'niets of bijna niets' doet om schendingen van het auteursrecht te voorkomen. Volgens de producent van films en televisieprogramma's laat YouTube haar gebruikers toe beschermd materiaal te uploaden, dat tienduizenden keren wordt bekeken. Viacom wijst op meer dan 150.000 filmpjes, met daaronder complete afleveringen Southpark, Spongebob Squarepants en MTV Unplugged. Ook de documentaire 'An Inconvenient Truth' van Al Gore zou te zien zijn op YouTube, en is volgens Viacom meer dan 1,5 miljard keer bekeken.

Volgens Viacom zijn de 150.000 filmpjes nog maar een fractie van het totale aantal filmpjes waarvan zij het copyright bezitten. “De beschikbaarheid van een vaste bibliotheek van beschermd materiaal is de basis van Google's bedrijfsplan” aldus de producent. Directeur Sumner Redstone zij eerder dit jaar: “We accepteren van niemand piraterij, ook niet van YouTube. Zij kunnen niet zomaar wegkomen met het stelen van onze producten.” Google wil de zaak graag in de rechtbank uitzoeken. “Wij zijn bereid door te gaan tot het Hooggerechtshof”, aldus David Eun van Google.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 14:01:52, 587 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (979,989)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,491)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (413,194)
 • Redacteur gezocht! (184,614)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,220)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,570)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,523)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,765)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,637)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (117,076)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,845)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2448933',
FROM_UNIXTIME(1569169476), '/index.php/2008/05/31/viacom_eist_1_miljard_dollar_van_google_', 'direct', '', NULL, 1, '3.226.243.130', 154 )