goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Meer frituurvet voor schonere auto'sHiv-drager zonder het te weten »
Advertentie

31-05-08

Belg drinkt zijn bier liever in Nederland

Drinken Belgen hun biertje liever in Nederland? De Belgische ‘bierhoogleraar’ Prof. Gilbert Baetslé zegt van wel. „Een glas bier in Nederland smaakt vele malen beter, vanwege de zeer professionele manier waarop de Hollandse biertap en de leidingen worden gereinigd.”

In biernatie België wordt hij aanbeden als autoriteit op het terrein van het edele goudgele vocht. Maar emeritus hoogleraar Brouwerij- en Fermentatietechnologie Gilbert Baetslé windt er geen doekjes om: In Nederland worden betere biertjes getapt dan in zijn vaderland.

Follow up:

Volgens Baetslé is het een bekend fenomeen dat Belgen die in de grensstreek wonen niet begrijpen waarom dat Hollandse biertje toch zoveel lekkerder smaakt dan een zelfde tapbiertje in België. De hoogleraar achterhaalde het Hollandse geheim, en wijdde er meerdere publicaties aan.

In zijn onlangs verschenen publicatie ’De Praktijkbrouwer’ schrijft hij: “Een vuile leiding leidt tot een slechte geur en smaak. Er blijven bier- en schuimresten in achter waarin zich allerlei micro-organismen kunnen ontwikkelen. De leiding wordt dan een kweeknest van gisten, bacteriën en schimmels.” Volgens hem zijn de Belgische taps smerig, zes op de tien biertjes in zijn thuisland deugen niet, becijferde hij. De Hollandse tap is echter de properheid zelve.

Volgens de emeritus hoogleraar is de unieke Hollandse manier van het schoonmaken van de tap en de leidingen waar het bier door vloeit de remedie tegen smaakverloedering. Afgezien van Heineken zijn alle bierbrouwers in ons land aangesloten bij Tapwacht, dat al 25 jaar lang elke vier weken stipt 16.000 taps reinigt. Niet zelden spoelen de meeste Nederlandse cafébazen hun tap wekelijks ook nog eens zelf door.

In België worden de installaties daardoor op zijn best vijf of zes per jaar gereinigd, maar niet zelden slechts eens in de vier maanden. Meestal gebeurt dit door kleine zelfstandigen, die niet altijd kunnen bogen op voldoende kennis. De Nederlandse Tapwacht bestaat deze maand vijfentwintig jaar,heeft onlangs de vijf miljoenste reiniging van een tapinstallatie uitgevoerd, en kan bogen op zeer veel kennis.

Overigens wint Nederland het ook van Frankrijk en Engeland, weet de professor. Met name de Engelse biertjes vereisen weinig hygiëne, aangezien er geen schuimkraag op zit. Alleen die andere biernatie, Duitsland, blijft ons in het spoor. Daar wordt de tap eens in de twee weken gereinigd.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 11:01:26, 388 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (979,990)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,491)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (413,194)
 • Redacteur gezocht! (184,615)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,220)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,570)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,523)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,765)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,637)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (117,076)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,845)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2449010',
FROM_UNIXTIME(1569170017), '/index.php/2008/05/31/belg_drinkt_zijn_bier_liever_in_nederlan', 'direct', '', NULL, 1, '3.226.243.130', 154 )