goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Busje ontploft na opsteken sigaretViacom eist 1 miljard dollar van Google / YouTube »
Advertentie

31-05-08

AMD: twee gpu's op een kaart is beter dan één

AMD zegt dat het zijn concurrent Nvidia niet zal volgen met de schaalvergroting van gpu's. De chipbakker ziet meer toekomst in het plaatsen van meerdere gpu's op een pcb. Nvidia noemt het verhaal van AMD 'te simpel'.

Matt Skynner, werkzaam bij de marketingafdeling van AMD, stelt dat de gpu's van Nvidia bijna uit hun voegen barsten. "Wij gaan niet voor één grote gpu die erg duur is, veel energie verbruikt en alleen in een klein marktsegment kan worden verkocht." Ook zou het nauwelijks lonen om gpu's als de GT200 in het middensegment te verkopen, omdat ze te veel stroom zouden verbruiken en te groot zijn, zo is te lezen bij News.com.

Follow up:

Volgens Skynner kiest AMD er daarom bewust voor om gpu's te ontwikkelen die op het middensegment gericht zijn, waarbij voor de high-end markt meerdere gpu's op een enkel pcb gecombineerd kunnen worden. Dit deed de fabrikant onder andere met zijn Radeon HD 3870X2, terwijl Nvidia twee pcb's op elkaar plakte bij de Geforce 9800GX2. Skynner stelt verder dat gddr5-videogeheugen bij relatief lage kosten toch goede prestaties kan leveren. Hierdoor zouden grote geheugenchips en extra brede databussen niet meer nodig zijn.

Nvidia-manager Ujesh Desai spreekt het verhaal van zijn concurrent uiteraard tegen. "Wanneer je twee gpu's naast elkaar plaatst heb je ook een bridge-chip nodig om ze met elkaar te laten praten, en het videogeheugen kun je niet delen," aldus Desai. Volgens hem is het daarom te simpel om te stellen dat multi-gpu-videokaarten per definitie zuiniger zijn dan kaarten met een enkele high-end gpu. De Nvidia-medewerker gooit nog wat extra olie op het vuur met zijn slotopmerking dat AMD hoe dan ook onvoldoende geld in kas heeft om in de ontwikkeling van nieuwe highend-gpu's te investeren. Volgens Desai vereist dit een investering van minimaal een half miljard dollar.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 15:01:24, 605 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (979,995)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,492)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (413,195)
 • Redacteur gezocht! (184,615)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,221)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,570)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,523)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,765)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,637)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (117,076)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,845)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2449099',
FROM_UNIXTIME(1569170508), '/index.php/2008/05/31/amd_twee_gpu_s_op_een_kaart_is_beter_dan', 'direct', '', NULL, 1, '3.226.243.130', 154 )