goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Adobe ontkent gpu-versnelling Photoshop CS4Passagier luchthaven krijgt cannabis cadeau van douane »
Advertentie

30-05-08

Regenwoud op natuurveiling te koop

Vanuit de luie stoel elders op de wereld een stukje regenwoud kopen of het loon van antistroper Dimitri in Siberië betalen. Het kan, via de internetveiling die Tom Bade donderdag onder de aandacht brengt van bezoekers van de biodiversiteitstop in Bonn.

Bade is al vanaf zijn negende bezig met de natuur. Hij stelt vast dat ondanks alle mooie plannen en goede voornemens steeds meer dieren en planten worden bedreigd in hun voortbestaan. En hij bedacht er wat op. Via internet geeft hij kleine projecten van Macedonië tot Madagaskar de kans zich wereldwijd te presenteren. „Betrouwbare, locale natuurorganisaties zetten het op internet (www.yourgoodnature.com) en overal ter wereld kunnen mensen bepalen welk initiatief ze willen steunen. Het is allemaal heel tastbaar. Net Alice in Wonderland. Als je eenmaal door de deur bent, zie je van alles.'

Follow up:

Bade is bekend van Kennisinstituut Triple E, dat ook de landschapsveilingen introduceerde. Zijn specialiteit is de relatie tussen economie en natuur. „Wij hebben ooit geconstateerd dat je biodiversiteit niet kunt vermarkten. Wij gaan hier dan ook geen geld mee verdienen, we willen geen rendement. We bieden mensen wel een belevenis waarmee ze heel concreet kleine natuurprojecten steunen. Mensen kopen echt niet alleen iets omdat ze winst willen maken. Ik koop de voortplantingsplek van een heidekikker, mijn dochter wil iets van Björn Borg en in beide gevallen gaat het om de beleving.”

Wie via Your Good Nature iets koopt, krijgt een certificaat. „Je kunt de vorderingen volgen, communiceren met betrokkenen bij het project en je kunt er ook heen wanneer je wilt.”

Het in maart begonnen initiatief breidt zich gestaag uit. Inmiddels staan organisaties uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika op de internetpagina, waar ze laten zien wat ze doen. Bijvoorbeeld de bescherming van de cheetah in Namibië, een team dat het stropen van tijgers en luipaarden in Siberië tegengaat, bescherming van de met uitsterven bedreigde lemuren (halfapen) op Madagaskar, een natuurreservaat in Belize en onderzoek naar de dolfijnen en ander leven in de zee bij de Azoren.

Tijdens een eerdere top over soortenrijkdom in New York, had Bade snel de aandacht toen hij het plan van de internetveiling toelichtte. „In andere landen vinden ze dit geweldig. En typisch Nederlands, want wij verkopen alles, zelfs uitzicht. Maar het is bepaald geen windhandel. Vergelijk het met een aandeel kopen van een bedrijf. Ook in dit geval koop je iets en ben je echt eigenaar. Het is belangrijk dat we de natuur van iedereen maken. Het geld gaat naar de projecten. Wordt er meer geboden dan de richtprijs, dan kopen we er voor dat geld nog iets kleins bij.”

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 21:01:17, 353 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (979,989)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,491)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (413,194)
 • Redacteur gezocht! (184,614)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,220)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,570)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,523)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,765)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,637)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (117,076)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,845)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2448908',
FROM_UNIXTIME(1569169327), '/index.php/2008/05/30/regenwoud_op_natuurveiling_te_koop', 'direct', '', NULL, 1, '3.226.243.130', 154 )