goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Presteren in bed even zwaar als sportenReview: Boom Blox (Wii) »
Advertentie

30-05-08

Belgische bioscoop beloont aangeven illegale filmers

De Belgische bioscoopketen Kinepolis start een campagne om illegale filmopnames tegen te gaan. Bezoekers en bioscoopmedewerkers die overtreders aangeven krijgen beloningen in het vooruitzicht gesteld.

Kinepolis start de campagne in samenwerking met de BAF, de Belgische tegenhanger van de BSA, en heeft er de naam 'Kinepolis Anti-Piracy Plan' aan gegeven. Volgens Kinepolis zijn negen van de tien illegale filmversies die op internet circuleren te herleiden tot filmopnamen met een camcorder. De campagne moet dat aantal terugdringen.

Follow up:

Het plan bestaat uit vier onderdelen waaronder een bewustwordingscampagne onder bioscoopbezoekers waarin deze gewezen worden op het feit dat het maken van filmopnames in strijd met de wet is. De bezoeker wordt aan het einde van de trailer, die voor de hoofdfilm wordt vertoond, opgeroepen overtreders aan te geven door het sturen van een sms'je naar nummer 3005 onder vermelding van 'pirate' en de stad en het zaalnummer van de vertoonde film. Bij vaststelling van een overtreding als gevolg van het sms'je krijgt de verklikker vijf dvd's opgestuurd van de BAF. Ook bioscoopmedewerkers krijgen een financiële impuls om illegaal camcording aan te geven met een beloning van 500 euro per aangegeven overtreder. De medewerkers krijgen een speciale cursus om illegale filmopnames op te sporen.

De campagne behelst verder het aanstellen van een 'anti-piraterij officier' die onder meer als taak heeft de filmpiraterij onder de aandacht te brengen van het filmpubliek en het trainen van medewerkers. Tevens gaat de BAF meer personeel inzetten voor extra toezicht bij grote premières. Bij de première van de nieuwe Indiana Jones-film op 20 mei is dit middel voor het eerst ingezet.

Volgens een rapport van de Mpaa zijn er in 2007 2,5 keer zoveel filmbestanden gedownload als in 2006, zonder er overigens bij te vermelden welk deel van de filmbestanden daadwerkelijk illegaal is. De stijging is volgens het rapport deels te verklaren door het groeiend aantal breedbandverbindingen. Volgens Kinepolis en de BAF is door de digitalisering van de logistieke keten in de bioscopen, de interne piraterij door werknemers afgenomen.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 13:01:58, 2251 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (977,049)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (666,667)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,193)
 • Redacteur gezocht! (183,514)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,080)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,560)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,863)
 • Langste huwelijk ter wereld (142,685)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,615)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,351)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,256)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (113,995)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2342860',
FROM_UNIXTIME(1568563845), '/index.php/2008/05/30/belgische_bioscoop_beloont_aangeven_ille', 'direct', '', NULL, 1, '18.206.48.142', 625 )