goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Mogelijk strenger antirookbeleid BrittenNep TMF-medewerker stelt seksueel getinte vragen aan meisjes »
Advertentie

29-05-08

Hollywood wint zaken tegen filmlinksites

De Mpaa heeft rechtszaken gewonnen tegen twee websites, waarop links waren te vinden naar illegale filmcontent op het web. De sites zijn uit de lucht gehaald en moeten een flinke schadevergoeding ophoesten.

De uitspraak tegen Cinematube.net werd eerder deze maand gedaan, en afgelopen week volgde een vergelijkbaar oordeel tegen Showstash.com. Beide sites zijn schuldig bevonden aan bijdragen aan auteursrechtenschending, schrijft Dailytech. Cinematube.net en Showstash.com moeten respectievelijk 1,3 miljoen dollar en 2,7 miljoen dollar schadevergoeding aan de Mpaa betalen.

Follow up:

De twee webstekken hielden zich volgens de aanklachten van de filmindustrie bezig met het "actief opzoeken, identificeren, verzamelen, organiseren, indexeren en plaatsen van links naar illegale kopieën van films en tv-programma's die zich op websites van derden bevonden, en stelden internetters in staat om deze content te vinden en te bekijken".

De rechtbanken waren dus ongevoelig voor het argument dat de desbetreffende sites de gewraakte content niet zelf hostten, maar enkel een verzameling aanlegden van wat hun gebruikers elders op het web aan hadden getroffen. Daarmee lijkt de zaak op de eerder deze maand gewonnen rechtszaak tegen torrenttracker Torrentspy, die schuldig werd bevonden aan het faciliteren van het illegaal verspreiden van films en tv-programma's. Ook is er gelijkenis met de lopende zaak tegen Project Playlist, een site die gebruikers in staat stelt om elders gevonden audiocontent te posten en zoekfunctionaliteit biedt om deze bestanden te vinden en te beluisteren.

Ook in Nederland staat het plaatsen van links naar illegale content overigens juridisch onder druk, getuige de uitspraak eerder dit jaar tegen Shareconnector.com. Onlangs slaagde Brein er bovendien in om Sceneaccess.org neer te laten halen.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 11:01:57, 278 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (979,081)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,257)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,923)
 • Redacteur gezocht! (184,249)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,180)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,569)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,253)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,632)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,601)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,834)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,577)
 • More...


Archief


XML Feeds