goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Strand is minder veilig en schoonNederland zeevaartnatie »
Advertentie

25-05-08

Drugsrunners uit de Randstad bespioneren politie

Drugsrunners uit de Randstad die in Zuid-Limburg op agressieve wijze toeristen naar drugspanden loodsen, bespioneren de politie. Een woordvoerster van de politie bevestigde dit bericht in de Limburgse kranten.

„Alles wat wij bij hen doen, doen zij ook bij ons”, zegt Philippe Huinen, leider van het zogeheten Nomen-project van de politie Limburg-Zuid tegen de grote overlast van drugsrunners.

De runners posten bij politiebureaus en informeren elkaar wanneer een politiewagen uitrukt voor een innval in een drugspand. Daarnaast noteren ze kentekenplaten van de politieauto’s.

Follow up:

Het kwam aan het licht toen de politie een taxi doorzocht en een lijst aantrof met kentekens van onopvallende politiewagens.

Bij hun werkzaamheden op zoek naar nieuwe klanten worden door de runners vaak twee voertuigen ingezet. In de volgauto zitten mensen achterstevoren in, die voortdurend om zich heen kijken of er politie in de buurt is. Als ze zien dat worden gevolgd, schieten ze er met grote snelheden vandoor.”

Zuid-Limburg gaat sinds anderhalf jaar gebukt onder runners die de leefomgeving er niet beter op maken. Bij de A2 worden kopers die op zoek zijn naar drugs, veelal buitenlanders, gedwongen van de weg gereden om bij hun in een pand even verderop drugs te kopen. Daarbij schuwen ze het gebruik van vuurwapens niet.

De politie zal de komende periode extra controles gaan uitvoeren bij grensovergangen. Donderdagmiddag is op de A2 een controle gestart bij de grensovergang Maastricht in de richting van Luik. Tot laat in de avond houden de Belgische en Nederlandse politie een preventieve fouilleeractie. Daarmee hoopt men meer te weten te komen waar het spul wordt gehaald.

Van 26 tot 30 mei zal in Kerkrade een reeks van seminars plaatsvinden voor politiemedewerkers van de Euroregio. Daar zal onder andere gesproken worden over grensoverschrijdend politieoptreden, dat er in de toekomst voor moet zorgen dat bijvoorbeeld drugsrunners sneller kunnen worden gepakt.

Burgemeester van Leers van Maastricht spreekt binnenkort met de ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie over meer geld voor extra agenten om de overlast te bestrijden.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 11:01:32, 365 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,744)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,156)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,869)
 • Redacteur gezocht! (184,223)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,165)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,568)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,866)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,242)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,628)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,590)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,824)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,565)
 • More...


Archief


XML Feeds