goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Beautygeheim van de sterrenMan wint 980.000 euro met poker »
Advertentie

24-05-08

Office gaat ODF en PDF ondersteunen

Microsoft voegt binnen een jaar ondersteuning voor ODF en PDF toe aan Office 2007. De Europese Commissie drong hier al lang op aan.

De uitbreiding zal worden toegevoegd aan het eerste Service Pack voor Office 2007. Eurocommissaris Kroes van Mededinging blijft het bedrijf echter in de gaten houden en liet weten te gaan onderzoeken of de ondersteuning van het Open Document Format “er toe leidt dat consumenten documenten kunnen uitwisselen en bewerken met software die zij zelf kiezen”.

Follow up:

Naast het open documentformaat, dat onder andere door IBM en Sun wordt ondersteund, zal het nieuwe servicepack ook ondersteuning voor PDF/A en XPS toevoegen. Op dit moment zijn er nog speciale plugins nodig om Office met de formaten te laten werken. PDF/A is de speciale 'archief-versie' van het Portable Document Format, en zal tot in lengte van dagen worden ondersteund. Gebruikers kunnen documenten straks zonder extra software opslaan als pdf, xps of odf-bestand.

Opvallend genoeg komt er geen ondersteuning voor Open XML, het formaat van Microsoft zelf dat onlangs door de ISO als standaard is aangenomen. Pas vanaf de volgende versie van Office zal het programma Open XML ondersteunen. Op dit moment slaat Office 2007 bestanden op in een oudere versie van Office XML. Voor de ISO-certificering is dat formaat enigszins aangepast.

Het Open Document Format is al veel langer een ISO-standaard. Veel critici snapten daarom dan ook niet waarom Microsoft haar eigen OXML als standaard wilde vastleggen. Wel lijkt het softwarebedrijf zich steeds opener op te stellen. Dat komt voor een groot deel door de druk van bijvoorbeeld de Europese Commissie. Ook willen steeds meer bedrijven en overheden werken met open bestandsformaten om leveranciers-afhankelijkheid te voorkomen.

Microsoft gaat ook meewerken aan de nieuwe versie van het Open Document Format. Het heeft plaats genomen in het technisch comité dat het formaat bedenkt. Concurrenten van Microsoft zijn gematigd positief over de stap van Microsoft, maar vinden dat het niet ver genoeg gaat. Aan persbureau Reuters lieten zij weten de indruk te krijgen dat Microsoft alleen maar tijd rekt om haar dominante positie te versterken.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 23:01:35, 1614 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,971)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,218)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,900)
 • Redacteur gezocht! (184,239)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,176)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,568)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,250)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,630)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,598)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,832)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,575)
 • More...


Archief


XML Feeds