goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Bende verbrandt 'heksen' levendStrengere regels voor belspelletjes »
Advertentie

24-05-08

Gereviseerde iPhones kunnen privé-gegevens bevatten

Apple blijkt een gereviseerde iPhone verkocht te hebben waarop nog gegevens van de vorige eigenaar stonden. Gebruikers hebben niet de mogelijkheid alle data voorgoed te wissen, maar mogelijk heeft ook Apple hier dus moeite mee.

Iphone-ontwikkelaar Jonathan Zdziarski maakte bekend dat hij contact had met een detective van de politie van Oregon, die claimt dat hij een gereviseerde iPhone had gekocht van Apple waarop onder andere de mailberichten, afbeeldingen en contacten van de vorige eigenaar te vinden waren.

Follow up:

De privé-gegevens werden met professionele data-herstelsoftware tevoorschijn getoverd, maar het voorval richt de schijnwerpers op een sluimerend probleem. Na de introductie van de 3G-iPhone zullen veel eigenaars er toe over gaan hun huidige model van de hand te doen, zo is de verwachting. Tegen de verwachting van de gebruiker in, verwijdert de 'restore'-optie van de smartphone de persoonlijke gegevens echter niet volledig na een complete herstelbeurt. Volgens Zdziarski blijven er gegevens achter op delen van het nand-geheugen.

Er zijn slechts een paar methodes om dit geheugen grondig te wissen, maar deze zijn niet publiekelijk bekend en worden blijkbaar niet door Apple toegepast voor de revisering van gebruikte iPhones die weer in de verkoop gaan. Overigens kan een kanttekening geplaatst worden bij de beweegredenen van Zdziarski om het voorval bekend te maken. De ontwikkelaar weigerde namelijk tegen iPhone Atlas uit de doeken te doen hoe gebruikers wel hun gegevens compleet kunnen verwijderen. Ook de identiteit van de voormalige bezitter van de betreffende iPhone onthulde hij niet. Mogelijk werkt de ontwikkelaar en schrijver van een handboek voor forensisch onderzoek op iPhones aan een eigen applicatie die een grondige schoonmaakbeurt mogelijk maakt en gaat het om een publiciteitsstunt.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 09:01:37, 427 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,971)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,218)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,900)
 • Redacteur gezocht! (184,239)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,176)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,568)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,250)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,630)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,598)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,832)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,575)
 • More...


Archief


XML Feeds