goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Phoenix op MarsBijna 160 Indiërs gedood door giftige alcohol »
Advertentie

24-05-08

Benefietfeest rond Anne Frankboom

De Anne Frankboom blijft nog even staan en dat is alle reden voor een feestje, vond Stichting Support Anne Frank Tree. Woensdagavond kwamen de 'redders' van de boom bijeen om hun overwinning te vieren maar ook om geld in te zamelen om de kosten voor de zorg te kunnen betalen.

Met de benefietavond hoopt de stichting, die verantwoordelijk is voor de verzorging van de boom, een deel van de schuld te kunnen afbetalen. Hoewel veel bedrijven voor een groot deel gratis werkten aan de stalen constructie, die de zieke boom overeind moet houden, is er toch nog 20.000 euro nodig.

Follow up:

Meer dan honderd betrokkenen en symphatisanten kwamen naar het feestje in de Rode Hoed in Amsterdam. De bezoekers kregen een speciaal lied te horen over de boom waar Anne Frank vanuit het Achterhuis op uitkeek, geschreven door Jos Versteegen. „Het lied van de lente, voor de Anne Frankboom was er bijna geen lente meer”, zei de ceremoniemeester.

Ook stond er een toneelmonoloog op het programma van Olga Eigenbrood die de omvangrijke geschiedenis rondom de redding van de boom vertolkte. Helga Fassbinder, voorzitter van de stichting, herkende zich als geen ander in de voorstelling. Zij is een van de mensen die sinds het eerste uur heeft gestreden voor het behoud van de boom. „Ik vind het schitterend”, zei ze over het feest. „Veel mensen ken ik niet. Er kwam net iemand naar me toe en die zei dat hij eerder niet zo voor de boom was, maar dat hij het nu begrijpt.”

Tijdens de benefietavond vond eveneens de première plaats van de documentaire over de constructie die rondom de boom is gezet en vertelde een van de boomverzorgers over zijn werk. Aan het eind van de avond gaan tijdens een veiling onder meer acht kastanjes, afkomstig van de Anne Frankboom, onder de hamer.

Het stadsdeel Amsterdam-Centrum en de Anne Frank Stichting wilden de boom vorig jaar laten kappen omdat die is aangetast door de agressieve dikrandtonderzwam. De Bomenstichting en een aantal omwonenden staken hier een stokje voor door naar de rechter te stappen. Die oordeelde dat de tegenstanders van de kap eerst met plannen mochten komen om de kastanje te redden, wat er toe leidde dat hij nog enkele jaren mag blijven staan.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 14:01:14, 374 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (979,732)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,404)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (413,133)
 • Redacteur gezocht! (184,508)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,215)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,570)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,459)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,723)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,635)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,995)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,785)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2441783',
FROM_UNIXTIME(1569126561), '/index.php/2008/05/24/benefietfeest_rond_anne_frankboom', 'direct', '', NULL, 1, '35.175.191.150', 154 )