goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« 'Mensentuinen' in ThailandHackers installeren debugfirmware PS3 op retailversie »
Advertentie

20-05-08

Mobiel bellen slecht voor kind

Zwangere vrouwen die veel bellen met mobiele telefoons riskeren dat hun kind later een persoonlijkheidsstoornis ontwikkelt. Dat blijkt uit een grote studie van de universiteiten van Californië in de Verenigde Staten en die van Aarhus in Denemarken.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 13.159 kinderen die tijdens het einde van de jaren '90 zijn geboren. Ongeveer de helft van de moeders van deze kinderen gebruikte destijds regelmatig een mobiele telefoon. Deze kinderen bleken 54 procent meer kans te hebben op het ontwikkelen van gedragsproblemen, waarbij het percentage stijgt naarmate de moeder meer mobiel belde. Voor kinderen die vervolgens voor hun zevende levensjaar zelf veel belden, bleek de kans gemiddeld 80 procent te zijn. Ook werd de kans vergroot dat ze emotionele problemen kunnen krijgen, alsmede problemen met het vormen van menselijke relaties.

Follow up:

De onderzoekers vermoedden eerst dat andere factoren zoals roken of drankconsumptie invloed zou hebben, maar hoe meer deze facetten werden geëlimineerd, hoe sterker de correllatie tussen het telefoongebruik en de problemen bleek te worden.

Hoewel de wetenschappers verrast waren over de resultaten, blijven ze wel voorzichtig. Ook wordt gesteld dat er meer onderzoek gedaan dient te worden naar dit onderwerp, aangezien deze studie enkel een relatie aantoont en niet meteen bewijst dat het om oorzaak en gevolg gaat.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 17:01:09, 324 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (979,052)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,253)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,920)
 • Redacteur gezocht! (184,248)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,178)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,569)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,253)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,632)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,601)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,834)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,577)
 • More...


Archief


XML Feeds