goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« TMF-show van Sascha Visscher gaat doorRoemeens meisje(5) doodgehamerd en verkracht »
Advertentie

15-05-08

Studenten concurreren niet met arbeiders

Kamerlid Stefaan Vercamer (CD&V) wil dat studenten een hele zomer quasi belastingvrij kunnen werken en in het schooljaar tegen een normaal belastingtarief. Vercamer meent dat de concurrentie met laaggeschoolden nu veel te hoog is, waardoor arbeiders geen werk vinden. Arbeidsmarktdeskundige Jan Denys vindt 'het niet ernstig dat een parlementslid dit soort onzin uitkraamt'.

Vercamer meent dat studentenarbeid buiten de zomerperiode oneerlijke concurrentie veroorzaakt met laaggeschoolde arbeiders. Daarom stelt hij voor dat de lage sociale bijdragen voor jobstudenten te beperken tot de zomermaanden, juli, augustus en september. Studenten die tijdens het schooljaar willen werken, moeten volgens Vercamer sociale bijdragen betalen.

Follow up:

Jan Denys, arbeidsmarktdeskundige bij het uitzendbureau Randstad, vindt dat de uitspraken van de CD&V'er geen steek houden. 'Waarom zijn er nog zoveel openstaande vacatures voor laaggeschoolden? De knelpuntberoepen komen er niet vanzelf. Dit bewijst dat studenten geen jobs innemen van arbeiders.'

Dat er nergens een probleem zou zijn, wil Denys niet geweten hebben. ' Het komt inderdaad soms voor dat bedrijven liever studenten aannemen omdat ze fiscaal voordeliger zijn, maar dat is een uitzondering. Studenten werker eerder 's avonds en in het weekend, wat normale arbeiders niet doen.'

Denys vindt eerder dat onafgebroken studentenarbeid gedurende de zomermaanden negatief is voor de laaggeschoolde arbeiders. 'In de zomervakantie is er een veel grotere kans op concurrentie. Voor gewone uitzendkrachten is het tijdens die periode veel moeilijker om werk te vinden. Waar zit de logica in het wetsvoorstel?'

Volgens Vercamer zelf is er wel degelijk een probleem. 'Ik kan enkel vaststellen dat een student een derde minder kost aan een bedrijf. Er zijn 57.000 jongeren werkloos, dus er is wel sprake van concurrentie. Uit een rapport van de Nationale Arbeidsraad, waarin werkgevers en werknemers vertegenwoordigd zijn, blijkt dat er wel verdringingseffecten zijn. Volgens de OESO vinden schoolverlaters moeilijker werk door de voordelen van studentenarbeid. De organisatie vindt dan ook dat het huidige systeem hervormd moet worden.'

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 09:01:23, 382 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,967)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,218)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,899)
 • Redacteur gezocht! (184,239)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,176)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,568)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,250)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,630)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,598)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,832)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,575)
 • More...


Archief


XML Feeds