goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Minder slokdarmoperatiesNederland hoog in top 10 wapenexporteurs »
Advertentie

15-05-08

Nieuwe wetgeving bij aanhouden overstapproblemen isp's

Staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken heeft opnieuw benadrukt dat problemen die bij het switchen naar een andere internetprovider optreden eind dit jaar tot het verleden moeten behoren, anders komt er dwingende wetgeving.

Heemskerk sprak in het televisieprogramma Kassa over de overstapproblematiek, maar het ministerie van Economische Zaken wil met een persbericht over de kwestie nog eens benadrukken dat het de bewindsman ernst is.

Follow up:

Administratieve problemen bij een isp-wissel zouden bij zouden bij circa dertig procent van de overstappen gebeuren, aldus onderzoek door TNO in opdracht van de Consumentenbond, dat bovendien uitwijst dat de situatie in 2007 niet is verbeterd ten opzichte van het jaar ervoor. Het meest voorkomende probleem is dat een aansluiting niet werkt op de afgesproken datum. In 31 procent van de onderzochte gevallen zou het oponthoud langer dan een dag duren; bij zeventien procent zelfs langer dan een week. Ook het doorlopen van de facturering van de isp waarbij men is weggegaan wordt genoemd als relatief veel voorkomend probleem.

Veel mensen denken dat providers een overstap bewust moeilijk maken in een poging om klanten te behouden, zo luidt bovendien een van de conclusies van het onderzoek. Ook wordt er geklaagd over onoverzichtelijkheid van de markt: vooral de duidelijkheid van informatie over zaken als tarieven en abonnementsvoorwaarden zou te wensen overlaten.

Heemskerk heeft de afgelopen periode afspraken met de internetaanbieders gemaakt om te zorgen dat er eind dit jaar in niet meer dan vijf procent van de overstapgevallen problemen optreden. Dat moet in een aantal stappen worden bereikt. Eind maart gold reeds als deadline voor providers om te zorgen dat klanten beschikken over duidelijke overstapinformatie. In het tweede kwartaal moeten alle isp's bij een geschillencommissie zijn aangemeld.

Aan het eind van dit jaar moet ten slotte geregeld zijn dat de nieuwe provider de hele overstap verzorgt. Het afmelden bij de oude provider wordt dan ook door de nieuwe isp geregeld. De nieuwe aansluiting moet binnen 24 uur na het uitschakelen van de oude actief zijn. Heemskerk heeft er vertrouwen in dat de providers alle voorstellen goed implementeren, en dreigt bij het in gebreke blijven van de sector met wetgeving te komen.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 11:01:09, 230 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,667)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,142)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,857)
 • Redacteur gezocht! (184,218)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,154)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,568)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,866)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,241)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,627)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,589)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,822)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,564)
 • More...


Archief


XML Feeds