goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Op een ouwe fiets..Met recht GROOTverdieners »
Advertentie

13-05-08

De ramp die overstappen heet

Internet en digitale telefonie zijn veelgevraagde diensten. De concurrentie is fel, terwijl er discounters op de markt verschijnen. Een van die prijsvechters is Alice. Voor €30 heb je lekker snel internet en digitale telefonie via adsl. Maar wat als het niet goed werkt? Dan blijkt de aanbieding plotseling stukken minder aantrekkelijk. Op internet zijn de meningen zacht uitgedrukt ’verdeeld’. Op het forum http://alice.gebruikers.eu proberen wanhopige Alice-klanten steun bij elkaar te zoeken. En dat blijkt nogal eens nodig te zijn.

Als klant van AtHome wilde X ook wel overstappen. AtHome kostte tenslotte ook €30 per maand, maar dan alleen voor internet. En nog een stuk trager ook. Sneller internet en gratis telefoon voor hetzelfde geld, Alice zou het regelen. Voor alle zekerheid liet X AtHome en de kpn-aansluiting een maand extra doorlopen, zodat er altijd een noodaansluiting zou zijn in geval van problemen. En die problemen kwamen. Na een lijdensweg is het abonnement bij Alice geannuleerd en is X op hangende pootjes terug bij AtHome.

Follow up:

De ellende begon nadat Alice het starterspakket had opgestuurd. Alice zou ook zelf de kpn-verbinding opzeggen. Aansluiten van het starterspakket is simpel. Via het centrale zogeheten isra-punt (de telefoonstekkerdoos zeg maar) in de huiskamer moest het modem worden aangesloten. Op dat modem moesten twee kabels worden gezet. Een voor de telefoon, een voor internet. Zo gezegd, zo gedaan. Helaas: geen signaal voor de telefoon. En internet viel constant uit.

Met de gsm de helpdesk van Alice gebeld. Telkens lange tijd wachten voor €0,25 per minuut. De medewerker raadde me aan om de door henzelf aangeleverde splitter er tussen uit de halen. Dat zou het probleem oplossen. Geen resultaat. Opnieuw gebeld, weer in de dure wachtstand gezet. „Het ligt aan uw telefoontoestel. Probeer een ander toestel." Vreemd, want Alice had gezegd dat geen ander toestel nodig was. Maar goed, alles proberen. Helaas, geen resultaat, de lijn bleef dood. Opnieuw gebeld. „Uw verbinding wordt in snelheid terug gebracht. Dat moet de lijn stabieler maken. Maar dat kan vijf tot tien werkdagen duren," aldus de helpdesk.

Braaf twee weken gewacht en af en toe geprobeerd om de zaak aan te sluiten. Zonder resultaat. De telefoon weigerde dienst, en internet was onwerkbaar door de vele uitval. Volgens de helpdesk was het modem mogelijk niet in orde. „We sturen u een nieuw modem." Dat was er binnen twee dagen, maar zoals gevreesd maakte het geen enkel verschil. Door alle stress waren de ruzies niet van de lucht thuis. En dus, ja hoor, weer die prijzige helpdesk gebeld. „Het ligt aan uw isra-punt. Volgens onze technische dienst is dat niet in orde. U moet kpn bellen. Zij zijn daar verantwoordelijk voor."

Kpn gebeld, voor een stuk vriendelijker tarief. Maar alleen het tarief was vriendelijk. Een dame snauwde: "U moet bij Alice zijn! Zij zijn verantwoordelijk voor de aansluiting. Ja, maar....meneer, Alice moet dit regelen! Goedemiddag." Opnieuw gebeld naar de Alice-helpdesk. „Dit klopt niet, meneer. U moet een klacht indienen bij kpn. Ja maar, ik ben het zat! Ik wil internet en telefoon. Regel iets!" Na enig overleg met collega’s zegt de dame dat Alice contact zal opnemen met kpn. „Maar dat kan wel een tijdje duren, meneer. Ja maar, ik moet telefoon en internet hebben voor mijn werk! Ja, het spijt me, meneer. Nou, dan annuleer ik alles bij Alice. Prima, meneer, dat maken we in orde. Goedemorgen, en nog een fijne dag..."

Meteen daarna AtHome gevraagd mijn internetabonnement toch maar te laten doorlopen. Dat was snel geregeld. Enkele dagen later voor alle zekerheid nog een keer met Alice gebeld. Is mijn order geannuleerd? Reactie: "U bent nog niet geactiveerd, en dus kan ik niet annuleren. Bel volgende week terug..." De vervolgtelefoontjes liepen op niets uit, de helpdeskmedewerker wist overduidelijk niet hoe te handelen. Wel kon ik kosteloos de twee telefoonmodems terugsturen. Zo gezegd, zo gedaan. Vreemd genoeg komt twee weken later de postbode aan de deur. „Herkent u deze twee pakketjes? Die worden niet geaccepteerd. Ik zou ze nu niet terugnemen, maar ze mij laten meenemen naar onze vestiging in Den Haag. Die bellen met Alice wat er mee moet."

Niets meer van gehoord, totdat een week later de technische dienst van Alice belde. „Is uw modem aangesloten? Nee, die heb ik al lang opgestuurd, op uw verzoek. Is dat zo? Nou, meneer, dat gaan we dat hier in orde maken." En dan weken later, 30 april. Plots heeft Alice €70 van mijn rekening afgeschreven. Ik laat het bedrag storneren en de tegenrekening van Alice blokkeren. Wel die dag naar Alice gebeld. „Ja, het is onze fout, we kunnen u om technische redenen niet deactiveren. En die €70 is het abonnementsgeld van maart en april. Het is onze fout, maar laat het bedrag niet storneren," stelt de helpdeskmedewerkster ongevraagd. De proceskosten zijn voor u. We geven het dan in handen van een incassobureau. Wanneer alles afgehandeld is? Dat weten we niet. Mijn supervisor gaat het allemaal met spoed in orde maken..."

Het zal bij de meeste klanten allemaal wel goed gaan. Zo niet dan kan een ernstig probleem ontstaan. Bij Alice heb je behalve een maandenlange lijdensweg uiteindelijk dan geen telefoon, geen internet, je bent €70 kwijt en er wordt met een incassobureau gedreigd. Dan zijn die twee tientjes besparing per maand die je ooit verwachtte met een Alice-abonnement, opeens volstrekt onbelangrijk. Om hun eigen slogan te gebruiken: zo duidelijk is Alice.

REACTIE ALICE

„De oorzaak van de technische problemen is hoofdzakelijk gelegen in het feit dat wij gebruik maken van het netwerk van derde partijen. Wij zijn druk doende hierin verbeteringen aan te brengen. Ondermeer door het leveringsproces verder te versimpelen, waardoor we meer klanten zonder fouten kunnen aansluiten.” Over de afhandeling bij de klantenservice meldt Alice dat haar organisatie en werkwijze inmiddels zijn verbeterd en de processen zijn aangescherpt.

COMMENTAAR CONSUMENTENBOND

Volgens de Consumentenbond blijft overstappen in veel gevallen een groot probleem. Alice valt daarbij niet in positieve of negatieve zin uit de toon en de problemen zijn dus niet typerend voor Alice. Uit onderzoek blijkt dat ruim één op de drie van alle overstappers problemen krijgt, variërend van het ontvangen van dubbele rekeningen tot het enige tijd geen verbinding hebben.

1 reactie

Reactie from: jan huting [Bezoeker]
Alice aangevraagd, geen verbinding kunnen krijgen geen telefoon geen internet, toen heb ik het modem plus toebehoren terug gestuurd maar toch blijven ze facturen sturen plus incasso, er is nooit een verbinding geweest.en volgens Alice moet ik voor een heel jaar betalen.
dit slaat nergens op.
14-02-11 @ 21:42

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 13:01:48, 1471 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (977,102)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (666,672)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,201)
 • Redacteur gezocht! (183,522)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,084)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,560)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,863)
 • Langste huwelijk ter wereld (142,685)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,615)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,352)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,256)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (113,995)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2344356',
FROM_UNIXTIME(1568573239), '/index.php/2008/05/13/de_ramp_die_overstappen_heet', 'direct', '', NULL, 1, '18.207.136.184', 625 )