goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« 'Seksomnia': aanrander vrijKnippen van hoektanden verboden »
Advertentie

12-05-08

Bpm-besluit in nevelen gehuld

Het kabinet laat zich niet in de kaart kijken of de aanschafbelasting (bpm) op nieuwe auto's geheel of gedeeltelijk verdwijnt in ruil voor de kilometerheffing. Volgens drie planbureaus zou het schrappen van de bpm nadelig zijn voor de economie en de rijksbegroting.

De meest betrokken bewindslieden wilden na de wekelijkse ministerraad niet vooruitlopen op een besluit dat over twee weken wordt verwacht. We moeten ernaar kijken. Maar ik heb geen vooringenomen standpunt over de bpm”, zei staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën). Zorgvuldigheid gaat voor haastige spoed, aldus minister Camiel Eurlings van Verkeer. „We moeten het financieel ook rond krijgen”, zei hij wel.

Follow up:

Aanleiding van hun uitlatingen is een uitgelekt rapport van het Centraal Planbureau, het Milieu en Natuurplanbureau en het Ruimtelijk Planbureau.

De omzetting van de bpm is gunstig voor milieu en verkeersveiligheid doordat de files afnemen, maar „lijkt niet op te wegen tegen het verlies van maatschappelijk nuttige mobiliteit en accijnsderving”. Naarmate de kilometerprijs hoger is, worden immers steeds vitalere delen van de mobiliteit ontmoedigd, is te lezen in het rapport.

Volgens de onderzoekers zal de omzetting in één keer van de bpm ook aanzienlijke gevolgen hebben voor de rijksbegroting. Een geleidelijke omzetting dempt dat effect. De autobranche wil helemaal af van de bpm in ruil voor de heffing, benadrukten de Bovag en RAI Vereniging vrijdag nog eens.

Het kabinet wil de kilometerheffing vanaf 2011 gefaseerd invoeren. De wegenbelasting verdwijnt in ruil daarvoor. Of dat ook gebeurt met de bpm, is nog in discussie. Op verzoek van de Tweede Kamer heeft minister Eurlings de planbureaus gevraagd naar de effecten van het omzetten van de bpm te kijken.

Van Eurlings hoeft de bpm niet helemaal te verdwijnen, herhaalde hij. Zijn eigen partij, het CDA, eiste dat tot nu toe wel. Ook de VVD wil af van de bpm. Fractiewoordvoerder Paul de Krom vindt het lekken van het rapport „een grof schandaal”. Volgens hem is het bedoeld „om het publiek te laten wennen aan het idee”. Afspraken om de vaste lasten te verlagen „worden niet nagekomen.”

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 14:01:06, 556 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (979,995)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,492)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (413,195)
 • Redacteur gezocht! (184,625)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,221)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,570)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,533)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,765)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,637)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (117,086)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,850)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2449207',
FROM_UNIXTIME(1569171266), '/index.php/2008/05/12/bpm_besluit_in_nevelen_gehuld', 'direct', '', NULL, 1, '3.226.243.130', 154 )