goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Beleggingsverzekering is uitPolitie daagt Sascha Visser uit »
Advertentie

11-05-08

Grenzeloze vakantie goedkoper

Nederlanders die op de centen letten bij het boeken van een vakantie kunnen het beste kiezen voor een verblijf in het buitenland. De prijzen van pakketreizen naar buitenlandse bestemmingen stijgen veel minder snel dan die van dit soort reizen in eigen land.

Dat blijkt uit een analyse die senior econoom Stefan van Woelderen van ING Economisch Bureau heeft opgesteld. Hij baseert zich onder meer op gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Follow up:

„Terwijl begin 2007 de prijzen van vakanties in eigen land nog stabiel waren gebleven ten opzichte van een jaar eerder, veranderde dat vanaf het voorjaar van 2007”, stelt Van Woelderen. „Prijzen van binnenlandse reizen en verblijven namen op jaarbasis toe met 4,1 procent en vanaf september 2007 zelfs met 5,9 procent.”

De deskundige noemt onder meer de „behoorlijk stijgende prijzen van binnenlandse overnachtingen, restaurants en cafés (alle met prijsstijgingen tussen 3 en 4 procent op jaarbasis) in Nederland“ als oorzaken voor het hogere prijspeil voor binnenlandse vakanties.

„Buitenlandse vakanties worden juist steeds relatief goedkoper”, weet Van Woelderen. „Gerekend vanaf het voorjaar van 2007 is de prijstoename ongeveer even hard gegaan als de algehele Nederlandse inflatie (rond de 2 procent). Vanaf november 2007 zijn de prijsstijgingen zelfs vertraagd naar minder dan 1 procent. Ongetwijfeld is de 'goedkope dollar' daar een van de oorzaken voor.”

De ING'er denkt daarnaast dat de hevige concurrentie op de internationale vakantiemarkt een drukkend effect heeft op de prijzen. Liefhebbers van vliegvakanties moeten overigens wel rekening houden met hogere prijzen in de toekomst, als gevolg van de invoering van de vliegtaks per 1 juli en de hoge brandstofprijzen die kunnen worden doorberekend in de prijs van vliegtickets.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 08:01:48, 578 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,967)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,217)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,899)
 • Redacteur gezocht! (184,239)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,176)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,568)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,250)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,630)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,598)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,832)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,575)
 • More...


Archief


XML Feeds