goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
Advertentie
Artikel Overzicht

Vogelbekdier blijkt vreemde vogel
Ontwikkelaars zien geen brood in vertalingen
Pakketdienst blijkt pinpasfraudeur
"Oefenwrak" houdt hulpverleners bezig
Sony: Playstation 3 in Europa beter verkocht dan Xbox 360
GM gebruikte lijken voor crashtests
IJsstokjesboot in de problemen
Calendar Girls toch uit de brand
Id Software kondigt Doom 4 aan
Bejaarde langs snelweg vergeten
Veel besmette bestanden op ruilsites
Automobilisten geloven niet in oplossing files
Bumperklevers op de kiek
Statistieken goedZO.com april 2008
Beleggingsverzekering is uit
Grenzeloze vakantie goedkoper
Politie daagt Sascha Visser uit
Enterovirus 71 niet gevaarlijk voor Europa
Voorlopig geen uitbreiding Duinrell
Microsoft wint rechtszaak om 'MSNLock'
Europa continent ouderen geworden
Poll
Ik ben een snoozer
 • Ja, mijn wekker gaat de hele ochtend.: 29% (199)
 • Ja, maar na een paar keer ga ik eruit.: 27% (187)
 • Nee, zodra mijn wekker gaat ben ik wakker.: 18% (125)
 • Soms wel, soms niet. Ligt aan de avond ervoor.: 12% (86)
 • Nee, ik word vanzelf wakker: 10% (71)
 • Nee, ik heb geen wekker.: 3% (20)

Total Votes : 688
Vote

11-05-08

Vogelbekdier blijkt vreemde vogel

Wetenschappers hebben voor het eerst het DNA van het vogelbekdier ontrafeld. De genen van het dier blijken een unieke mix te zijn van een zoogdier, vogel en reptiel.

Meer dan honderd wetenschappers uit Australië, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, hebben aan het onderzoek meegewerkt.

De onderzoekers zeggen door de bestudering van het DNA beter te kunnen begrijpen hoe de eerste zoogdieren zo'n 166 miljoen jaar geleden konden afstammen van reptielen.

Het vogelbekdier komt alleen voor in Australië en wordt als zoogdier beschouwd, omdat het een vacht heeft en zijn jongen voedt met melk.

Lees meer »

Permalink 23:01:14, 1448 hits, CategoriŽn: Nu
Ontwikkelaars zien geen brood in vertalingen

Volgens David Reeves willen ontwikkelaars hun games niet vertalen omdat er geen geld mee valt te verdienen. Sony zelf zou het graag anders zien.

Aangezien ontwikkelaars tijdens het ontwikkelproces niet alvast met de vertaling van een game willen beginnen, moet dit achteraf gebeuren waardoor games vaak pas een half jaar later in Europa in de winkels liggen. Er zijn ook uitzonderingen zoals Naughty Dog en Insomniac.

“We proberen al onze ontwikkelaars zover te krijgen, maar dat zal nog even duren. Maar bedrijven als Guerrilla, Namco en Square Enix beginnen eerst in het Engels en denken daarna passen aan lokalisatie. Maar vervolgens vragen ze zich af: “Hoeveel kan ik krijgen voor een Nederlandse versie van de game?””, aldus Reeves, topman Sony Europa.

Lees meer »

Permalink 22:01:11, 289 hits, CategoriŽn: Nu
Pakketdienst blijkt pinpasfraudeur

Politie Haaglanden waarschuwt voor een nieuwe manier van pinpasfraude: het bemachtigen van pinpasgegevens met een mobiel pinapparaat. Een oplichter maakte afgelopen weekend vier slachtoffers onder ouderen.

De fraudeur heeft het vooral voorzien op bejaarden. Hij probeert hen te laten pinnen op een draadloos pinapparaat dat hij bij zich heeft. Met de gegevens die hij zo bemachtigt, wordt de rekening van het slachtoffer geplunderd. Het is voor het eerst dat Politie Haaglanden deze werkwijze tegenkomt.

Lees meer »

Permalink 21:01:53, 273 hits, CategoriŽn: Nu
"Oefenwrak" houdt hulpverleners bezig

Een autowrak dat door de brandweer wordt gebruikt als oefenobject heeft voor grote paniek gezorgd. Voorbijgangers zagen de auto in het water langs de Zevenhuizerplas en belden het alarmnummer. Direkt werd groot alarm geslagen en rukten brandweer, ambulances en de traumahelicopter uit naar de plek des onheils.

Ter plaatse bleek het te gaan om het "oefenwrak" van de brandweer zelf. Deze behoort gemarkeerd te zijn met een boei, maar deze is waarschijnlijk door onbekenden weggehaald. Een duiker van de brandweer heeft een nieuwe boei aan het wrak vast gemaakt om verdeer verwarring te voorkomen.

Lees meer »

Permalink 20:01:03, 279 hits, CategoriŽn: Nu
Sony: Playstation 3 in Europa beter verkocht dan Xbox 360

Sony heeft tijdens het Playstation Day-event in Londen enkele statistieken bekendgemaakt over het gebruik van het Playstation Network en en de verkoop van de Playstation 3 en games. De PS3 zou beter verkocht zijn dan de Xbox 360.

Uit cijfers van Sony blijkt dat de Playstation 3 in Europa beter verkocht is dan de Xbox 360, ondanks dat de console van Microsoft eerder op de markt is gezet. Volgens Sony staat de teller op dit moment op 5 miljoen stuks. Om de teller nog hoger te krijgen, wordt de Playstation 3 het komende jaar als 'multi-faceted interactive entertainment system' gepromoot. Verder heeft het bedrijf bekendgemaakt dat in Europa ook 12 miljoen Playstation Portables en 48 miljoen Playstation 2's verkocht zijn.

Lees meer »

Permalink 19:01:41, 355 hits, CategoriŽn: Nu
GM gebruikte lijken voor crashtests

Autofabrikant General Motors, het moederbedrijf van onder meer Saab, heeft menselijke lijken gebruikt voor crashtests. Dat zegt verkeersveiligheidsexpert Claes Tingvall in de Zweedse krant Expressen.

Het zou daarbij gaan om de stoffelijke overschotten van 10 mensen die toestemming hebben gegeven voor het gebruik van hun lichamen voor dergelijke testen.

Het gebruik van lijken zou meer inzicht (kunnen) geven in de aard van de verwondingen die mensen kunnen oplopen bij aanrijdingen, maar het gebruik ervan is al lang niet meer gebruikelijk. Tot 1994 werden veel stoffelijke overschotten gebruikt, daarna niet meer.

Lees meer »

Permalink 18:01:44, 287 hits, CategoriŽn: Nu
IJsstokjesboot in de problemen

Het ijsstokjesschip van Robert McDonald is in de problemen geraakt op de Noordzee. De kapitein uit Emmeloord was met zijn zelfgebouwde boot en enkele bemanningsleden naar Engeland vertrokken.

Bedoeling was dat hij binnen drie dagen in Londen zou afmeren. Daar wilde McDonald enkele ziekenhuizen bezoeken en ingezameld speelgoed uitdelen. Maar de overtocht strandde. Volgens een woordvoerder van het Kustwachtcentrum in Den Helder heeft het ijsstokjesschip problemen met het roer en de motor en was dat de reden dat eigenaar McDonald enkele rode vuurpijlen de lucht in schoot voor hulp. Een vrachtschip merkte de vuurpijlen op en waarschuwde de kustwacht. De reddingboten van Egmond aan Zee en Callantsoog zijn McDonald die met zijn schip in de drukke vaarroute lag te hulp geschoten. Zij hebben de boot op sleeptouw genomen naar Den Helder.

Lees meer »

Permalink 17:01:37, 288 hits, CategoriŽn: Nu
Calendar Girls toch uit de brand

Een Spaanse pornosite heeft de schulden van zeven Spaanse moeders afbetaald. De vrouwen waren in de problemen gekomen nadat zij een semi-erotische kalender hadden laten maken.
In de film Calendar Girls maakten 'gewone' vrouwen een erotische kalender en werden daarmee een media-hit.

Het was een mooi idee. De zeven moeders uit het Spaanse dorpje Serradilla del Arroyo gingen ondeugend op de foto voor een erotische kalender, in de hoop zo voldoende geld binnen te halen voor kinderopvang in hun dorpje. Goed plan, maar de 'Calendar Girls' verkochten veel te weinig exemplaren, slechts 1500 van de 7000.

Lees meer »

Permalink 16:01:50, 387 hits, CategoriŽn: Nu
Id Software kondigt Doom 4 aan

Spelstudio id Software heeft het vierde deel in de Doom-spelserie aangekondigd. In voorbereiding hiervan is de studio op zoek naar nieuwe programmeurs, die aan verschillende games gaan werken.

Id Software heeft op de website aangegeven dat een begin is gemaakt aan Doom 4. Meer informatie over het nog te verschijnen spel is niet bekendgemaakt. De spelstudio heeft niks losgelaten over een mogelijke releasedatum, maar een crossplatformgame is overigens niet uitgesloten. De spelstudio pakt de ontwikkeling van Doom 4 groots aan.

Lees meer »

Permalink 15:01:11, 314 hits, CategoriŽn: Nu
Bejaarde langs snelweg vergeten

Een 88-jarige toerist is, onderweg naar Frankrijk, zijn 87-jarige zus langs de snelweg vergeten. Na een rustpauze stapte hij in en reed 50 kilometer lang, zonder te beseffen dat hij iemand miste...

De Belgische broer en zus waren, samen met een vriend, onderweg naar het zuid-oosten van Frankrijk, toen ze besloten even te stoppen in Montélimar.

De vrouw zat op de achterbank, maar zag dat haar handtas nog buiten lag. Ze stapte uit de auto en zag die tot haar verbazing wegrijden, meldt Het Laatste Nieuws.

De broer én de vriend hadden niks in de gaten. Pas 50 kilometer verder werd de man gebeld door zijn zoon, die inmiddels door de politie op de hoogte was gebracht. Toen kwam de Belg erachter dat het toch wel heel rustig was achterin...

De vrouw bleef al die tijd erg rustig onder de situatie. "Ze lachte en zei dat dit typisch Belgisch was", aldus een agent.

Permalink 14:01:06, 271 hits, CategoriŽn: Nu
Veel besmette bestanden op ruilsites

Internetbeveiliger McAfee heeft deze week een grote aanval op muziek- en videobestanden ontdekt. Zo zijn er meer dan een half miljoen Trojans gevonden op consumenten-pc’s.

De schadelijke MP3 muziek- en MPEG videobestanden stonden onder andere op populaire sites als LimeWire en eDonkey. Cybercriminelen hebben honderden aangepaste MP3 en MPEG bestanden op websites voor het delen van bestanden neergezet. De bestanden hebben allemaal een andere naam, in verschillende talen en zijn van verschillende grootte, zodat ze lijken op legitieme muziek- of videobestanden.

Lees meer »

Permalink 13:01:55, 338 hits, CategoriŽn: Nu
Automobilisten geloven niet in oplossing files

Een meerderheid van de Nederlandse automoblisten vindt "de focus van de beleidsbepalers ten aanzien van de filebestrijding volstrekt onvoldoende".

Ze geloven niet dat er nog een goede oplossing komt voor de fileproblemen.

Dat meldt de organisatie van het Nationaal File Forum op basis van de eerste resultaten van een onderzoek onder ruim vijfhonderd mensen.

Lees meer »

Permalink 12:01:56, 290 hits, CategoriŽn: Nu
Bumperklevers op de kiek

Een nieuw videosysteem dat bumperklevers betrapt heeft op de A67 bij Someren de eerste vijf overtreders op de kiek gezet.

De KLPD nam de nieuwe bumperkleverscamera vandaag in gebruik op de snelweg, maar beperkte zich in haar controles niet tot deze overtreding alleen. Truckchauffeurs negeerden een inhaalverbod en gingen op de bon en ook snelheidsovertreders werden aangehouden. Van buitenlandse bestuurders werd een kleine 10.000 euro aan boetes direct geïnd.

Lees meer »

Permalink 11:01:35, 397 hits, CategoriŽn: Nu
Statistieken goedZO.com april 2008

Er is alweer een maand voorbij dus hierbij de statistieken voor april 2008. Er waren 272.151 bezoekers die 640.257 pagina's hebben opgevraagd. Daarbij is 154,28 GB aan dataverkeer gebruikt en waren er 3.593.173 hits. Gemiddeld waren er 9.071 bezoekers die 21.341 pagina's per dag hebben opgevraagd. De RSS feed is 7.596 keer opgevraagd.

De volgende zoekwoorden zijn gebruikt:
1 bridget playboy
2 heleen van royen
3 bridget maasland
4 georgina verbaan naakt-
5 karima adebibe
6 manon thomas
7 rebecca loos
8 georgina verbaan
9 rebecca loos playboy
10 kelly
11 bridget%20playboy
12 carlijn carter
13 georgina verbaan naakt
14 ancilla tilia
15 manon thomas naakt
16 playboy
17 bridget%20maasland
18 georgina verbaan playboy
19 -
20 bridget m-

Permalink 10:01:07, 5904 hits, CategoriŽn: Info
Beleggingsverzekering is uit

Beleggingsverzekeringen zijn aan de straatstenen niet meer kwijt te raken. De ooit zo populaire polissen, in een kwaad daglicht na de woekerpolisaffaire, kunnen op weinig sympathie rekenen.

Van de 2700 ondervraagden zegt maarliefst driekwart nooit meer een dergellijk product te willen hebben. Een nog steeds schokkende 15 procent zegt niet te weten wat een beleggingsverzekering, beter bekend als woekerpolis, inhoudt. Slechts een op de tien blijft overtuigd dat beleggen, ook via een verzekeringsvorm, op de lange termijn de beste keuze is voor uw kapitaal.

Permalink 09:01:17, 743 hits, CategoriŽn: Nu
Grenzeloze vakantie goedkoper

Nederlanders die op de centen letten bij het boeken van een vakantie kunnen het beste kiezen voor een verblijf in het buitenland. De prijzen van pakketreizen naar buitenlandse bestemmingen stijgen veel minder snel dan die van dit soort reizen in eigen land.

Dat blijkt uit een analyse die senior econoom Stefan van Woelderen van ING Economisch Bureau heeft opgesteld. Hij baseert zich onder meer op gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Lees meer »

Permalink 08:01:48, 578 hits, CategoriŽn: Nu
Politie daagt Sascha Visser uit

De politie Flevoland laat niet met zich sollen. Ze dagen TMF-presentator Sascha Visser uit om een dagje mee te lopen met een agent. "Zo komt hij erachter hoe hoog de werkdruk is."

Volgens een politiewoordvoerder weten televisiemakers vaak niet hoeveel overlast ze veroorzaken met illegale stunts voor programma's. "De kosten lopen hoog op als agenten worden afgestuurd op iets dat bij nader inzien een grap blijkt te zijn. We gaan dit onder de aandacht brengen bij de Raad van Commissarissen. Misschien kunnen de kosten voortaan verhaald worden op de televisiemakers."

Lees meer »

Permalink 07:01:07, 539 hits, CategoriŽn: Nu
Enterovirus 71 niet gevaarlijk voor Europa

Het enterovirus 71 (EV71) dat inmiddels in Zuidoost-Azië meer dan 12.000 mensen ziek heeft gemaakt, is geen bedreiging voor Europa. Dit stellen virologen die bijeenkwamen in Stockholm.

Op dit moment is niet exact bekend om welke variant van het enterovirus 71 het gaat. Inmiddels zijn er alleen al in China 26 personen overleden aan het virus .

Het RIVM waarschuwt vandaag reizigers, die naar de gebieden afreizen, om strikte hand, hoest- en toilethygiëne te hanteren.

Lees meer »

Permalink 02:01:57, 461 hits, CategoriŽn: Nu
Voorlopig geen uitbreiding Duinrell

Pretpark Duinrell mag voorlopig niet uitbreiden met nieuwe attracties. De provincie Zuid-Holland verleende eerder goedkeuring aan het Wassenaarse bestemmingsplan voor het pretpark, maar de Raad van State oordeelde anders.

Het pretpark wil op een deel van zijn grondgebied, dat nu uit duinen bestaat, onder meer de achtbaan Rick's Delight bouwen. Buurtbewoners kwamen tegen de plannen in opstand, omdat zij bang zijn voor geluids- en verkeersoverlast. Ook vinden zij dat het park niet mag uitbreiden, omdat het in een beschermd natuurgebied ligt.

Lees meer »

Permalink 01:01:49, 342 hits, CategoriŽn: Nu
Microsoft wint rechtszaak om 'MSNLock'

Microsoft heeft de rechtszaak tegen Unicaresoft over de merknaam MSNLock gewonnen. Unicaresoft moet de naam en de internetdomeinen binnen veertien dagen overdragen aan Microsoft.

De rechtbank in Den Haag deed uitspraak in de zaak. Volgens de rechter maakt Unicaresoft met het blokkeerprogramma voor de chatdienst van Microsoft inbreuk op het merk MSN. De proceskosten van bijna 20.000 euro moeten betaald worden door Unicaresoft, dat overigens nooit met de merknaam MSNLock de markt is opgegaan.

Lees meer »

Permalink 01:01:30, 334 hits, CategoriŽn: Nu
Europa continent ouderen geworden

Europa is een continent van ouderen geworden. Twee op elke drie huishoudens heeft geen kinderen. Er zijn nu meer 65-plussers dan 14-minners.

Het Instituut voor Familiebeleid in Europa (IPFE) stelt dat in een rapport, dat woensdag in het Europees Parlement is gepresenteerd. „Nu is er elke 30 seconden een scheiding en elke 27 seconden een abortus”, aldus het instituut. De 1,2 miljoen abortussen per jaar zijn volgens het rapport inmiddels de belangrijkste doodsoorzaak in Europa.

Lees meer »

Permalink 00:01:22, 266 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer
 • Ja, mijn wekker gaat de hele ochtend.: 29% (199)
 • Ja, maar na een paar keer ga ik eruit.: 27% (187)
 • Nee, zodra mijn wekker gaat ben ik wakker.: 18% (125)
 • Soms wel, soms niet. Ligt aan de avond ervoor.: 12% (86)
 • Nee, ik word vanzelf wakker: 10% (71)
 • Nee, ik heb geen wekker.: 3% (20)

Total Votes : 688
VoteCategoriën


 << < Mei 2008 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,112)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (666,965)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,473)
 • Redacteur gezocht! (183,982)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,131)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,564)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,863)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,054)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,618)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,511)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,637)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,371)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2378550',
FROM_UNIXTIME(1568761031), '/index.php/2008/05/11/?jal_no_js=true&poll_id=17', 'direct', '', NULL, 1, '18.206.48.142', 625 )