goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Negen-jarig meisje bruut verkrachtEye-tracking veelbelovend voor gamende gehandicapten »
Advertentie

10-05-08

Hondenpoep meenemen bij het uitlaten

Inwoners van Ede die een hond uitlaten zijn voortaan verplicht om een geschikt opruimmiddel bij zich te hebben, waarmee de eventuele hondenpoep opgeruimd kan worden. Dit moet er voor zorgen dat de hondenpoep vaker wordt opgeruimd en er beter gecontroleerd kan worden. De gemeente controleert namelijk voortaan op het bezit van zo’n opruimmiddel en hoeft de hond niet langer `op heterdaad te betrappen`.

In oktober vorig jaar besloot de gemeenteraad om de Algemene Plaatselijke Verordening te veranderen op het onderdeel hondenpoep opruimen. Met als doel de wijze van handhaven te vereenvoudigen. Het verplicht meedragen van een opruimmiddel is een uitwerking van dit raadsbesluit.

Follow up:

Binnenkort krijgen alle hondenbezitters in Ede een brief met tekst en uitleg, zodat zij goed geïnformeerd zijn over het nieuwe beleid. Ook zal op de voorlichtingspagina van de gemeente aandacht worden besteed aan de nieuwe regeling.

Binnen de gemeente Ede geldt de regel dat hondenpoep altijd moet worden opgeruimd. De toezichthouders van de gemeente controleren of dit ook echt gebeurt. Zij moesten tot voor kort de hond en de begeleider op ‘heterdaad’ betrappen. In de praktijk blijkt dit lastig en geeft het soms aanleiding tot discussie. Daarom is besloten om voortaan te controleren op het bezit van een opruimmiddel, waarmee de hondenpoep weggehaald kan worden. Dit opruimmiddel moet degene die de hond uitlaat meenemen als hij of zij met de viervoeter(s) op stap gaat.

Een opruimmiddel is in dit geval een schepje of een zakje, als het maar geschikt is voor het opruimen van hondenpoep. Hier zijn geen verdere regels voor. Wel geldt dat de gemeente uiteindelijk bepaalt of een opruimmiddel ‘geschikt’ is.

Binnen de gemeente zijn acht hondenlosloopgebieden, waar de hond zijn gang kan gaan. Hier geldt geen opruimplicht en is dus ook geen opruimmiddel nodig. Op www.ede.nl onder het kopje algemeen wijkbeheer is te zien waar de hondenlosloopgebieden zijn.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 08:01:14, 269 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (977,103)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (666,672)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,201)
 • Redacteur gezocht! (183,523)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,084)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,560)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,863)
 • Langste huwelijk ter wereld (142,685)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,615)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,352)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,256)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (113,995)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2344453',
FROM_UNIXTIME(1568573920), '/index.php/2008/05/10/hondenpoep_meenemen_bij_het_uitlaten', 'direct', '', NULL, 1, '18.207.136.184', 625 )