goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Spam viert dertigste verjaardagCheque van 360 miljard dollar iets teveel van het goede »
Advertentie

06-05-08

Zakenman pakt 'haarprobleem' aan

Zoals veel ondernemers, stuitte de Turkse zakenman Cihat Dündar bij toeval op het gouden idee. Hij was in Noord-Turkije en zag veel vrouwen met gezichtshaar. „Vrouwen liepen daar uit schaamte met hun hand voor hun mond. Toen dacht ik: zijn er geen planten die daartegen werken?“

Dündar, oprichter en algemeen directeur van het Turkse cosmeticabedrijf Dermacos, ontwikkelde een haarverminderingscrème op plantaardige basis. In 2003 begon Dermacos met verkopen in Turkije, waar de omzet inmiddels meer dan 100 miljoen dollar bedraagt. Kort daarna volgde het Midden-Oosten.

Nu richt de Turkse ondernemer, die zijn jeugd doorbracht in Duitsland, zijn pijlen op Europa. Hij is begonnen in Nederland en andere Benelux-landen, binnenkort volgt Duitsland en de rest van Europa.

Follow up:

Dat er in Europese kansen liggen, blijkt uit de vele verzoeken die Dermacos naar eigen zeggen heeft ontvangen. Dündar: „Er zijn meer dan vijf miljoen Europese Turken, die gaan op vakantie naar Turkije en kopen ons product, of ze krijgen het opgestuurd. Ze schreven ons met de vraag of we in Europa wilden verkopen.”

Dündar schat de marktomvang in Nederland op ongeveer 18 miljoen euro. Het geringe potentieel ziet hij niet als een belemmering. „Ik wil geen deel van de koek, maar vergroot de koek.” Volgens de ondernemer concurreert zijn product niet met gevestigde merken zoals Veet. De crème, die pas na een aantal maanden gebruik resultaat oplevert, is volgens hem een permanente oplossing en daarmee vooral een alternatief voor laserbehandeling of elektrische epilatie.

Wat de crème verder onderscheidt van traditionele ontharingscrèmes, is dat deze gebaseerd is op plantaardige producten. „Wij zijn niet in de chemie verdronken, maar werken alleen met plantaardige producten. Chemische producten hebben bijwerkingen, laserbehandeling brengt risico's op huidschade met zich mee. Ons product heeft dat allemaal niet, het is compleet natuurlijk”, aldus Dündar.

Nederland is een van de eerste landen in Europa waar de crème, onder de naam Bioxet, in de winkels te vinden is. Het spulletje ligt onder andere bij DA en Etos in de schappen. Of het product aanslaat, is nog niet duidelijk. „Wij verkopen het nog maar net”, aldus bedrijfsleider Eric van Rouendal van de DA-winkel op het Olympiaplein in Amsterdam.

Volgens directeur Luc Knispel van Lichtwer Pharma, importeur van Bioxet in Nederland, bedraagt de omzet van Bioxet in Nederland nu ongeveer 200.000 euro per maand. Hij verwacht dat dit volgend jaar ruim verdubbelt naar 500.000 euro, ofwel 6 miljoen euro op jaarbasis.

Op dit moment werkt Dündar hard aan de Europese expansie. In zijn tweede vaderland Duitsland heeft hij net een partner gevonden. Verder ziet hij juist in de mediterrane landen Portugal, Italië en Spanje volop kansen. Dündar: „De wetenschap weet ook niet waarom het zo is, het klimaat, of het huidtype, maar beharing is vooral in de zuidelijke landen een probleem.”

Uiteindelijk wil Dündar met de haarverminderingscrème de hele wereld veroveren. „Duitsland, Italië, Frankrijk, de VS, Brazilië. We krijgen van over de hele wereld verzoeken. Dit is een wereldwijd probleem. Helaas kan ik niet overal tegelijkertijd zijn.”

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 12:01:19, 816 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (977,054)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (666,668)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,194)
 • Redacteur gezocht! (183,514)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,080)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,560)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,863)
 • Langste huwelijk ter wereld (142,685)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,615)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,351)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,256)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (113,995)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2342984',
FROM_UNIXTIME(1568564163), '/index.php/2008/05/06/zakenman_pakt_haarprobleem_aan', 'direct', '', NULL, 1, '18.206.48.142', 625 )