goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Belgen knippen meeste bonnenZakenman pakt 'haarprobleem' aan »
Advertentie

06-05-08

Spam viert dertigste verjaardag

Dertig jaar geleden werd door een medewerker van computerbedrijf DEC de eerste spammail verstuurd. Inmiddels bestaat 80 tot 90 procent van alle e-mail uit spam, wat betekent dat per dag 120 miljard spammails verstuurd worden.

De eerste spammail werd op 3 mei 1978 verstuurd door Gary Thuerk, een marketing- en salesmedewerker van computerbedrijf Digital Equipment Corporation. De e-mail stuurde hij naar 393 gebruikers van Arpanet, die er niet over waren te spreken. Ze klaagden bij Thuerk en DEC kreeg een reprimande van de Arpanet-beheerders.

Follow up:

In 1994 stuurden twee advocaten uit Arizona een spammail naar 6000 Usenet-groepen en ook zij werden bedolven onder de negatieve reacties, schrijft New Scientist. De twee advocaten stelden hun ervaringen op schrift, waarmee ze andere spammers hielpen om actief te worden. Om hun eigen identiteit en locatie te verhullen gingen echter steeds meer spammers ondergronds, waardoor een kat- en muisspel ontstond dat tot op de dag van vandaag doorgaat. Enerzijds de spammers die meer willen versturen en anderzijds de spamfighters die spam op alle technische en juridische manieren willen indammen.

Spam is inmiddels echter niet meer weg te denken van het internet: 80 tot 90 procent van alle verzonden e-mail valt te classificeren als spam. Het gaat dan per dag om 120 miljard spamberichten. In deze cijfers is nog geen rekening gehouden met spam via bijvoorbeeld weblogs, socialnetworkingsites en mobiele telefoons. Het gevecht tegen spam zal dit jaar wereldwijd 140 miljard dollar kosten, aldus onderzoeksbureau Ferris Research.

Volgens antimalwarebedrijf Sophos is er maar één oplossing voor spam, namelijk dat mensen stoppen met het aanschaffen van de via spam aangeboden producten of diensten. Technische maatregelen kunnen - net als geld - wel helpen in de strijd tegen spam, maar de spammers kunnen met enige creativiteit daar weer omheen werken. Zolang echter elf procent van de respondenten uit een Sophos-onderzoek aangeeft wel eens iets gekocht te hebben naar aanleiding van een spammail, lijkt er weinig hoop voor een definitieve oplossing van het nu dertig jaar oude probleem.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 13:01:31, 569 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,541)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,126)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,849)
 • Redacteur gezocht! (184,209)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,149)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,567)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,866)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,239)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,624)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,586)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,821)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,561)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2395199',
FROM_UNIXTIME(1568851506), '/index.php/2008/05/06/spam_viert_dertigste_verjaardag', 'direct', '', NULL, 1, '3.227.233.55', 625 )