goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Zelfmoord met huishoudmiddelenRijstijl garantie voor ruzie »
Advertentie

05-05-08

Koop geen fiets uit supermarkt

Met die boodschap waarschuwt de Fietsersbond voor onveilige fietsen in supermarkten. Traditiegetrouw kent de verkoop van fietsen rond mei, de periode van de communicanten, een echte hausse. 'Ons advies is: ga naar een betrouwbare vakhandel', zegt voorzitter Patrick D'Haese.

Volgens de Fietserbond is de kwaliteit van de supermarktfietsen bedroevend laag. Ze baseert zich op een onderzoek van de FOD Economie in 2006. Die onderzocht de kwaliteit van kinderfietsen. Het resultaat sprak boekdelen. 'Zeven van de zestien gecontroleerde fietsen vormden ernstige risico's voor de verkeersveiligheid. Vijf andere fietsen een "matig risico"', zegt de voorzitter.

Follow up:

Het overgrote deel van die risicofietsen kwam uit supermarkten. 'De fietsen zijn vaak onveilig en de herstellingskosten lopen op', aldus D'Haese. 'De overheid moet meer controles doen op de kwaliteit van die fietsen', vindt hij, 'en het resultaat moet aan de bevolking meegedeeld worden.'

De fietsen in de supermarkten zijn intussen vervangen, maar volgens D'Haese heeft dat niet het verhoopte resultaat geboekt. 'De fietsen die toen uit de handel zijn gehaald, zijn gewoon vervangen door gelijkaardige fietsen van een lichtjes ander type, maar de kwaliteit blijft slecht.'

Volgens Fedis, de federatie van de distributiesector, zijn er geen grote problemen met de supermarktfietsen. 'Er zijn nauwelijks klachten over de fietsen', zegt Dominique Michel, gedelegeerd bestuurder van Fedis. 'Alle fietsen voldoen aan de Europese normen, net zoals bij de fietswinkel om de hoek.'

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 12:01:04, 554 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,748)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,156)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,870)
 • Redacteur gezocht! (184,224)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,166)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,568)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,866)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,242)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,628)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,590)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,824)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,565)
 • More...


Archief


XML Feeds