goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Kiwi's wespvrij door parfum NLVan der Valk zet meeste om »
Advertentie

04-05-08

Autohamer zinloos zonder instructies

Veiligheidshamers waarmee alle nieuwe in Nederland geleverde auto's standaard moeten worden uitgerust, werken alleen als ze op de juiste manier worden gebruikt. Zo sneuvelen zijruiten van auto's pas als ze in een hoek worden aangetikt.

Dat blijkt uit een eerdere praktijktest van het blad Autovisie. Het blad nam de proef op de som en kwam tot een onrustbarende conclusie. Veiligheidshamers werken slechts als ze op de juiste manier worden gebruikt.

Follow up:

Met een veiligheidshamer kunnen ruiten worden ingetikt en kan de veiligheidsgordel met een ingebouwd mes worden doorgesneden. Uit de test blijkt dat moeilijker dan gedacht. Zo sneuvelden de zijruiten zelfs niet als ze meerdere malen met flinke kracht in het midden werden geraakt. "Sla de ruit niet in het midden maar bij de spiegel in, dan knapt hij direct" , aldus het autoblad.

Ook het in een keer doorsnijden van de gordel leverde problemen op. Dat lukte pas na 8 à 10 seconden, zelfs als de gordel strak stond. "De riem krult namelijk op in de snijschede" , aldus Autovisie. Wat de juiste snijmethode is, van je af of naar je toe, wordt niet duidelijk uit de gebruiksaanwijzing. "Snijd naar jezelf toe, dan krult de riem niet op."

Daarnaast is belangrijk waar de hamer wordt bevestigd. Alle inzittenden moeten er te allen tijde bij kunnen. Verschillende merken zoals Mazda en Opel leveren standaard een veiligheidshamer bij een nieuwe auto. Hyundai's, Volkswagens, Skoda's, Audi's en Seats worden met twee veiligheidshamers afgeleverd. Veel importeurs leveren geen instructie bij de standaard geleverde hamer, zo blijkt uit navraag. Uit de test van Autovisie blijkt dat wel noodzakelijk.

Minister Eurlings wil dat alle autofabrikanten hun nieuwe auto's gaan uitrusten met een veiligheidshamer.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 11:01:15, 417 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (979,054)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,253)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,920)
 • Redacteur gezocht! (184,248)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,179)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,569)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,253)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,632)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,601)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,834)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,577)
 • More...


Archief


XML Feeds