goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« André Rieu meest succesvolle artiest in AustraliëNS opent station op Google Earth »
Advertentie

04-05-08

Adobe versoepelt Flash om marktaandeel te verbreden

In een poging na computers ook tv's, mobieltjes en settop-boxen te domineren, is Adobe met het Open Screen Project begonnen. In eerste instantie moet de Flash Player op consumentenelektronica gaan draaien.

Het Open Screen Project wordt ondersteund door hardwarefabrikanten als Nokia, Intel, LG, Samsung en Sony Ericsson. Ook aan de kant van de contentproviders meldt Adobe de nodige medestanders, zoals de BBC, MTV en NBC. Doel van het initiatief is om een platform voor interactieve content op een breed scala aan apparatuur mogelijk te maken, waardoor ontwikkelaars voor slechts één omgeving hoeven te programmeren. Tot op heden weerhielden door Adobe zelf opgelegde restricties en een gebrek aan ontwikkeltools Flash ervan tot een standaard op embedded devices en consumentenelektronica uit te groeien.

Follow up:

Eén van de concurrenten van Adobe, Java van Sun, zou volgens David Wadhwani, als manager verantwoordelijk voor het Open Screen Project, een vergelijkbaar manco hebben als de Flash Player: de Java-applicaties werken niet zonder meer op diverse platforms. Het initiatief van Adobe zou ook Silverlight van Microsoft geduchte concurrentie kunnen opleveren. Hoewel Silverlight door diverse opensource-pakketten ondersteund wordt, is het de broncode van het framework van Microsoft gesloten. Na eerdere stappen om delen van het Flash-formaat onder opensource-licentie onder te brengen, lijkt Flash, met het vrijwel volledig openen van het Flash-formaat, in een goede uitgangspositie te verkeren om zijn marktaandeel flink uit te breiden.

Adobe heeft met het Open Screen Project echter vier stappen aangekondigd die het voor ontwikkelaars, fabrikanten en contentleveranciers makkelijk moeten maken Flash breed in te zetten. Ten eerste zullen de restricties die ontwikkelaars verbieden een flash-speler te bouwen, verdwijnen: de swf- en flv-specificaties worden hiermee volledig vrij. Ook zullen licentierechten die voor het embedded gebruik van de Flash Player afgestaan moeten worden, afgeschaft worden. Het gebruik van een flashspeler in een tv, settop-box of telefoon brengt daardoor geen extra kosten meer met zich mee voor fabrikanten.

Voor software-ontwikkelaars stelt Adobe api's beschikbaar waarmee de Flash Player naar diverse hardware geport kan worden. Contentleveranciers krijgen het ten slotte makkelijker nu Adobe de protocollen voor datadiensten vrijgeeft. De specificatie voor het AMF-protocol is per direct beschikbaar; op Flash Cast dient nog enkele maanden te worden gewacht. De vrije licenties op swf en flv zijn daarentegen per 1 mei 2008 van kracht. Adobe wil de open specificaties bijhouden wanneer veranderingen doorgevoerd moeten worden: een van die veranderingen is de toekomstige overstap van de Flash Player op Adobe Air.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 23:01:03, 1672 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Juli 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (952,893)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (661,740)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (406,960)
 • Redacteur gezocht! (174,622)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (156,695)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,454)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,755)
 • Langste huwelijk ter wereld (135,393)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,410)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (113,940)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,653)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (109,907)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '1556427',
FROM_UNIXTIME(1563895980), '/index.php/2008/05/04/adobe_versoepelt_flash_om_marktaandeel_t', 'direct', '', NULL, 1, '54.174.43.27', 187 )