goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Dell en HP blijven XP leverenFriesche Vlag onder vuur wegens 'foute' soja »
Advertentie

30-04-08

BMW brengt hommage aan exclusieve sportwagen M1

Dit jaar is het dertig jaar geleden dat BMW met de M1 supersportwagen kwam. Reden voor de autobouwer om eens stil te staan bij de inmiddels zeer exclusieve en peperdure supersporter. De designafdeling kreeg opdracht om een moderne interpretatie van de M1 te tekenen. Maar niet alleen voor op papier.

Op de Concours dElegance Villa d'Este 2008 staat de hommage. Een in opvallend Liquid Orange gespoten sportwagen met de genen van de oorspronkelijke M1 . Maar ook een snufje 'Turbo' , een toen en nu nog revolutionair studiemodel met vleugeldeuren uit de jaren zeventig, is hem rijk. BMW vindt dat de historie niet vergeten moet worden en in ere gehouden moet worden. De M1 van ontwerper Giorgio Giugiaro was "een auto met superlatieven", zoals BMW de bolide beschrijft. "Een voertuig met een aantrekkelijke design en een compromisloos autosportverleden. Zijn ontwikkeling werd ingeleid door de concept BMW Turbo van Paul Bracq, dat naast zijn baanbrekende en functionele ontwerp ook van veel nieuwe technologische ontwikkelingen was voorzien."

Follow up:

De autobouwer zegt dat een sterke karaktereigenschap van diens designafdeling het koesteren van het eigen DNA is. BMW is echter geen merk van retromodellen, maar voor het Concours d'Elegance Villa d'Este maakt de autobouwer graag een uitzondering. Enkele jaren terug was daar al een concept car te bewonderen met een vleugje 328. De Duitsers vinden dat het evenement in Italië de perfecte omgeving is om een dergelijke retro-auto als de M1 Concept te presenteren. "In Villa d'Este treffen automobiele schoonheden van gisteren de concept cars en designstudies die in de toekomst klassiekers zullen zijn."

De M1 Concept is op veel punten authentiek aan het origineel. De in het front geïntegreerde nieren ontbreken natuurlijk niet en wat te denken van het wieldesign en de twee BMW-propellors op de hoeken van de achterzijde. Op de bovenzijde van de achterzijde is een zwart rooster aangebracht dat moet aangeven dat de originele auto een middenmotor heeft. Ook met de kleur is rekening gehouden met de sportwagen van weleer. Oranje en zwart zijn de twee toepaste tinten. De carrosserie, zoals eerder aangegeven, is gespoten in Liquid Orange, en het rooster boven de motorruimte in zwart. In lijn met de Turbo is het front afgerond. De vroegere klapkoplampen zijn niet op het nieuwste studiemodel toegepast. De lichtunits liggen verscholen in het front, wat de auto een tikkeltje agressief maakt. "De BMW M1 Hommage laat duidelijk het potentieel en de creativiteit van het designteam zien, zo legt de Nederlandse Adrian van Hooydonk, hoofd BMW Automobile-design uit. " Dit project biedt een waardevolle inspiratie voor onze dagelijkse bezigheden."

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 07:01:23, 222 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (979,704)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,404)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (413,112)
 • Redacteur gezocht! (184,476)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,215)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,570)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,421)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,692)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,635)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,983)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,745)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2441431',
FROM_UNIXTIME(1569124311), '/index.php/2008/04/30/bmw_brengt_hommage_aan_exclusieve_sportw', 'direct', '', NULL, 1, '35.175.191.150', 154 )