goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« 750 euro boete voor wildplassenLyme-teken rukken op »
Advertentie

16-04-08

Sterfbedbelofte O'Neill niks waard

Eén van de grondleggers van kledingmerk O'Neill is 'Met een leugentje het graf ingestuurd'. Die beschuldiging uit zijn weduwe. Aan het sterfbed beloofd geld werd nooit uitbetaald.
Het paar voordat de noodlottige ziekte toesloeg

Brigitte Backes voelt zich belazerd door de top van O'Neill die op het sterfbed van haar man financiële toezeggingen zou hebben gedaan

De Nederlandse top van sportmerk O'Neill beloofde aan het sterfbed van een van haar grondleggers, Rudy Bakker, dat zij na diens overlijden zijn weduwe financieel zou ondersteunen. Na de begrafenis kunnen zij zich van deze afspraak niks meer herinneren. "Het was vooral bedoeld om hem een gerust gevoel te geven voor na zijn dood."

Follow up:

De Nederlandse tak van het van oorsprong Amerikaanse merk, vooral bekend geworden door zijn trendy surfkleding, groeide de afgelopen decennia uit tot een mondiale speler op het gebied van sportoutfits.

Rudy Bakker, een vermaard ijshockeyspeler uit Den Haag, vormde in de jaren zeventig samen met jeugdvriend Theo Dietz een van de grondleggers van O'Neill in Nederland. "Rudy reisde de hele wereld over om kleding voor O'Neill in te kopen. In feite was hij de personificatie van het merk", vertelt zijn weduwe Brigitte Backes.

De verbijstering en het verdriet waren dan ook groot, toen de sportieve Rudy ruim drie jaar geleden te horen kreeg dat hij ongeneeslijk ziek was. Tot overmaat van ramp had de O'Neill-directeur tijdens zijn werkzame leven geen goed pensioen kunnen opbouwen en dat zat hem gedurende zijn ziekbed vreselijk dwars.

"Tijdens een bezoek van zijn collega en vriend Theo Dietz aan het ziekenhuis, vertelde Rudy dat hij zich grote zorgen maakte over mijn toekomst", zegt Brigitte Backes. "Vervolgens hebben Dietz en twee andere O'Neill-vertegenwoordigers aan Rudy's bed beloofd om hem na zijn dood nog drie jaar salaris door te betalen, totaal zo'n 350.000 euro. Die belofte kwam als een enorme opluchting."

Maar als Brigitte, na het overlijden van haar 63-jarige man in 2005, de bestuurders van O'Neill herinnert aan hun toezegging, stuit zij op een muur van onwil. "Terwijl er nota bene al gesprekken waren gevoerd met pensioendeskundigen over de wijze van betaling en er zelfs op verzoek van O'Neill contact gelegd was met de Belastingdienst om te voorkomen dat ik fiscale problemen kreeg, bleek vervolgens dat zij zich helemaal niet aan de afspraak wilden houden", aldus de weduwe.

Uit de briefwisseling die volgt, blijkt dat de bestuurders van O'Neill menen dat zij ook helemaal geen harde toezegging hebben gedaan en dat zij Rudy Bakker eigenlijk vooral gerust hebben willen stellen. "Ze hebben hem met een leugentje het graf ingestuurd."

"Schandalig", noemt ook voormalig O'Neill-directeur Rob Heilbron de gang van zaken. "Om zoiets smerigs uit te halen met een collega waar je ruim twintig jaar mee hebt samengewerkt."

Maar Frank Dobbelaar, bedrijfsjurist van O'Neill en destijds zelf aanwezig tijdens het bewuste ziekenhuisbezoek aan Rudy Bakker, houdt vol dat er nooit bedragen zijn genoemd. "We hebben hem toegezegd dat we er naar zouden kijken. Meer niet." Deze bewering blijkt aantoonbaar onjuist, aangezien dezelfde Dobbelaar in een mail aan Brigitte letterlijk een 'afgesproken bedrag van ongeveer twee ton' noemt.

Maar de O'Neill-jurist houdt desondanks vol: "Het was vooral bedoeld om Rudy gerust te stellen. Echter, zijn weduwe ontpopte zich vervolgens als een heuse geldwolf. Letterlijk de dag na de begrafenis stond zij al bij ons op de stoep om het geld op te eisen. Ook ging ze rollend over straat met de kinderen van Rudy uit een eerder huwelijk. Daardoor nam bij ons al snel de wil af om iets te regelen." Dietz was niet bereikbaar voor commentaar.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 12:01:48, 1160 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (977,133)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (666,691)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,214)
 • Redacteur gezocht! (183,535)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,085)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,560)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,863)
 • Langste huwelijk ter wereld (142,705)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,615)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,363)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,266)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,005)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2345065',
FROM_UNIXTIME(1568578465), '/index.php/2008/04/16/sterfbedbelofte_o_neill_niks_waard', 'direct', '', NULL, 1, '3.227.235.220', 625 )