goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Iedereen heeft agressieve fantasieënHyves verrijking van het sociale leven »
Advertentie

06-03-08

Student wordt slapend rijk

Slapend rijk worden. Dat is de droom van veel mensen. Yde van Deutekom uit Zoetermeer bewijst dat het kan. Hij ligt al 15 dagen op bed, en heeft zo al ruim duizend euro binnen gehaald. Dag en nacht is hij te zien via een webcam in zijn kamer.

De 22-jarige student Bouwkunde werkte het plan, dat al tijden door zijn hoofd ging, in december volledig uit, met steun van zijn moeder, bij wie hij in huis woont. “Ze zei: ik werk al mijn hele leven, en ben er nog nooit rijk van geworden. Je moet het dus maar gewoon proberen.”

Follow up:

“Mensen zeggen altijd dat je van je hobby je werk moet proberen te maken, en mijn hobby is slapen” aldus Yde. Geld is niet de enige reden om het project te doen. Hij vind het ook enorm leuk. “Ik bewijs nu dat het kan, je kunt met internet echt slapend rijk worden.” De eerste dagen kon hij zich richten op leuke dingen: films kijken, een beetje internetten. Maar door de enorme media-aandacht is hij nu het grootste deel van de dag bezig met interviews geven en zorgen dat de server blijft werken. Zijn site slapendrijk.nl registreerde al 120.000 bezoekers, en het gaat steeds harder lopen. Inmiddel trekt de site meer dan duizend bezoekers per uur. Een teller op zijn site toont hoeveel hij al verdient heeft.

“Het gaat om die teller, dat zorgt ervoor dat mensen terugkomen. Ze willen weten hoeveel ik nu weer bij elkaar heb gesprokkeld. Daardoor krijg ik hoge bezoekers, en kan ik weer meer vragen voor mijn advertenties.” Bezoekers kunnen Yde met 1,30 euro sponsoren door te bellen naar een betaalruimte. Ook verhuurt hij advertentieruimte op de site. Niet alleen geld is welkom: in ruil voor zaken als een vakantie en een rijbewijs belooft hij eeuwige advertentieruimte op de site.

Yde begon het project op 14 februari, voor hem een bijzondere datum. “Toen ik 15 was had ik op 14 februari een bloedprop in mijn hersenen. Het was erop of eronder, ik zou in een rolstoel kunnen komen.” Alles kwam gelukkig helemaal goed. “Nu is het ook erop of eronder met dit project. Daarom vond ik de datum wel mooi als startdatum.”

Hij blijft niet voor altijd in zijn bed liggen. Over zes weken, als hij twee maanden dag en nacht te volgen is geweest, stapt hij uit bed. “Mijn sociale leven staat nu wel even op een laag pitje. Ik kan niet naar voetbal en niet naar mijn studie.” De site haalt hij echter niet direct van het web af: “misschien zet ik de cam nog wel aan als ik 's nachts slaap.” Vrienden bezoeken zit er nu ook even niet in, dus die komen op bezoek. Yde komt alleen uit bed om naar de WC te gaan of de computer te controleren.

Yde staat niet alleen in zijn doel om rijk te worden op internet. De One Million Dollar homepage is een bekende site, waar de eigenaar een miljoen beeldpunten advertentieruimte verkocht voor een dollar per stuk en zo een miljoen binnenhaalde. En zo zijn er nog veel andere kapers op de kust. Als het project hem toch niet rijk maakt, hoopt hij dat het hem in ieder geval in staat stelt om nieuwe dingen te doen: “ik heb nog heel veel andere ideeën”. Ook een mooie baan bij een internetbedrijf waar ze wel houden van dit soort acties is altijd welkom.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 02:01:00, 484 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (979,989)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,491)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (413,194)
 • Redacteur gezocht! (184,614)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,220)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,570)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,523)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,765)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,637)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (117,076)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,845)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2448813',
FROM_UNIXTIME(1569169028), '/index.php/2008/03/06/student_wordt_slapend_rijk', 'direct', '', NULL, 1, '3.226.243.130', 154 )