goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
Advertentie
Artikel Overzicht

LNV waarschuwt voor gevaarlijke ziektekiemen
Meer geld voor gezin
Zeldzaam exemplaar Mein Kampf opgedoken in België
Vrouw pakt buurman bij ballen
Tas laadt laptop op
Label je kind
Crematorium verbrandt afval met lijken
Almere is lelijkste stad van Nederland
In Memoriam respectloos overgespoten...
VS lovend en kritisch over drugsaanpak Nederland
Alcohol verdrinkt verdriet niet, maar versterkt het
Amerikaans bedrijf gebruikt wifi voor geotaggen van foto's
Ruim 2800 aanvallen op onbeveiligde PC
Michael Jackson heeft meer schulden
MBO diploma's bij de supermarkt
Dieven stelen as uit urn
Iedereen heeft agressieve fantasieën
Student wordt slapend rijk
Hyves verrijking van het sociale leven
Artiesten krijgen geen cent van opbrengst auteursrechtszaken
TLS: ov-chipkaart is veilig genoeg
Poll
Ik ben een snoozer
 • Ja, mijn wekker gaat de hele ochtend.: 29% (199)
 • Ja, maar na een paar keer ga ik eruit.: 27% (187)
 • Nee, zodra mijn wekker gaat ben ik wakker.: 18% (125)
 • Soms wel, soms niet. Ligt aan de avond ervoor.: 12% (86)
 • Nee, ik word vanzelf wakker: 10% (71)
 • Nee, ik heb geen wekker.: 3% (20)

Total Votes : 688
Vote

06-03-08

LNV waarschuwt voor gevaarlijke ziektekiemen

Bepaalde ziektekiemen die bij schapen en geiten abortus veroorzaken, kunnen ook voor mensen gevaarlijk zijn. Dit maakt het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit (LNV) bekend.

Mensen met een verminderde weerstand, jonge kinderen, oude mensen, maar vooral zwangere vrouwen lopen verhoogd risico om ziek te worden na contact met zo’n ziektekiem. Het gaat om zogenaamde abortusverwekkers als Q-koorts, die bij kleine herkauwers tot gevolg kunnen hebben dat ze hun lammeren voortijdig dood ter wereld brengen.

Lees meer »

Permalink 23:01:04, 1508 hits, CategoriŽn: Nu
Meer geld voor gezin

Gezinnen met kinderen gaan er volgend jaar op vooruit. Een gezin met een modaal inkomen en drie kinderen krijgt er in 2009 500 euro bij.

Het kabinet heeft ingestemd met de invoering van het kindgebonden budget in 2009. Dit jaar is er nog een kindertoeslag van maximaal bijna 1000 euro voor gezinnen met kinderen, maar de hoogte daarvan hangt alleen af van het inkomen, niet van het aantal kinderen.

Volgend jaar loopt het budget wel op met het aantal kinderen: van maximaal 994 euro voor één kind, tot 50 euro voor het vijfde kind en meer.

Lees meer »

Permalink 22:01:44, 346 hits, CategoriŽn: Nu
Zeldzaam exemplaar Mein Kampf opgedoken in België

De Belgische politie heeft donderdag bij een huiszoeking in Neerpelt een bijzonder exemplaar van Hitlers 'Mein Kampf' in beslag genomen.

Het gaat om een luxe-uitgave van het boek ter waarde van 50.000 euro. Dat is vrijdag door een bron bij justitie bevestigd.

Tijdens het Derde Rijk zijn er slechts vijftien van zulke exemplaren gemaakt. De huiszoeking gebeurde op verzoek van de Nederlandse justitie. De Nederlandse zakenman bij wie de speurders binnenvielen, wordt beticht van heling. Hij is niet opgepakt.

Lees meer »

Permalink 21:01:38, 226 hits, CategoriŽn: Nu
Vrouw pakt buurman bij ballen

De politie in Brabant heeft vrijdagmiddag een 23-jarige vrouw aangehouden die boos was op haar buurman. De vrouw zou hem hebben geslagen en hem bij zijn geslachtsdelen hebben gegrepen. Daarbij ging zijn bril kapot. Ook besmeurde ze zijn ramen met mayonaise en sambal.

Gewaarschuwde agenten hebben de vrouw in haar woning aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar verzette zij zich hevig en beet een agent in zijn hand.

Lees meer »

Permalink 20:01:08, 291 hits, CategoriŽn: Nu
Tas laadt laptop op

Een tas met zonnecellen die gebruikt kan worden om de batterij van een laptop op te laden. Handig voor op zakenreis.

Een tas met zonnecellen die gebruikt kan worden om de batterij van een laptop op te laden. De Voltaic Generator heeft een dag zonlicht nodig om je notebook op te laden. Handig voor zakenreizen. Echter daar hangt wel een prijskaartje aan, want het tasje is voor niet minder dan 599 dollar te koop. Maar! Dan is ie ook wel meteen milieuvriendelijk, want gemaakt van petflessen.

Lees meer »

Permalink 19:01:35, 562 hits, CategoriŽn: Nu
Label je kind

Natuurlijk hou je je oogappeltjes op vakantie als liefhebbende ouder voortdurend als een havik in de gaten, maar heel soms schieten die kleine apen er wel eens vandoor of ontsnappen ze net even aan je aandacht, gaan op in de massa...

En zoek zijn de kleine spruiten. Labelfriends vond daar een simpele maar doeltreffende oplossing voor: een polsbandje (dat ook gebruikt wordt bij popfestivals e.d.), dat je een keer vastklikt en niet meer loskomt (aan het einde van de vakantie knip je het met een schaar door), waterbestendig is en waarop je met een watervaste pen adressen en telefoonnummers kwijt kunt.

Lees meer »

Permalink 18:01:50, 301 hits, CategoriŽn: Nu
Crematorium verbrandt afval met lijken

In een Oost-Duits crematorium is afval samen met lijken verbrand. Het vuilnis, zoals gebruikte operatiehandschoenen, was in doodkisten gestopt.

Justitie begon een onderzoek nadat twee ex-medewerkers de zaak hadden aangekaart, meldden Duitse media. Het duo had met mobieltjes geopende kisten met rommel gefotografeerd.

Tegen de eigenaar van het crematorium is aangifte gedaan. De directeur ontkent de aantijgingen. Hij moet rekening houden met een boete van 7500 euro.

Lees meer »

Permalink 17:01:16, 297 hits, CategoriŽn: Nu
Almere is lelijkste stad van Nederland

Almere is verkozen tot lelijkste plek van Nederland. Een advertentie in de Volkskrant waarin burgemeester Annemarie Jorritsma opriep niet op haar stad te stemmen, mocht niet baten. Op de website van Volkskrant Reizen kozen 2900 mensen in totaal de volgens hen lelijkste gemeente van Nederland. In de categorie buitenland won de Belgische stad Charleroi.

Architectenbureau René van Zuuk, dat meerdere bouwwerken in de stad op zijn naam heeft, voelt zich niet aangesproken. "Ik denk dat de uitslag vooral komt door het gedateerde centrum. Wij hebben juist gewerkt aan het nieuwe centrum", zegt een woordvoerder.

Lees meer »

Permalink 16:01:47, 523 hits, CategoriŽn: Nu
In Memoriam respectloos overgespoten...

De Eindhovense Berenkuil, zoals het Insulindeplein ook wel genoemd wordt is al jaren het domein van graffitikunstenaars. Doorgaans hebben deze artiesten weinig ontzag voor elkaars kunstwerken.

Op een plekje na dan, tot voor kort althans. Daar is een herdenkingsgraffiti aangebracht voor de in 2006 overleden graffitikunstenaar Peter, die zijn creaties altijd signeerde met "Jump". Lang werd het prominent aanwezige en aandachttrekkende In Memorial van Peter ongeschonden gelaten.

Lees meer »

Permalink 15:01:14, 455 hits, CategoriŽn: Nu
VS lovend en kritisch over drugsaanpak Nederland

De Verenigde Staten roemen in hun jaarlijkse rapport over internationale drugshandel de samenwerking met Nederland op dit gebied.

Tegelijkertijd benadrukken ze dat Rotterdam nog altijd één van de belangrijkste distributiepunten is voor illegale drugs en dat Nederland meer zou kunnen doen tegen internationale drugsbendes.

De samenwerking tussen de landen leidde onder meer tot een succesvol vijfjarenplan van 2001 tot 2006. Zo daalde het aantal xtc-tabletten dat in beslag werd genomen van 850 duizend in 2005 naar 5390 in 2006.

Lees meer »

Permalink 14:01:49, 440 hits, CategoriŽn: Nu
Alcohol verdrinkt verdriet niet, maar versterkt het

Het gezegde luidt dat men zijn verdriet kan wegdrinken. Maar wetenschappers van de Universiteit van Tokio hebben nu het omgekeerde aangetoond.

Een team onder leiding van professor Norio Matsuki liet in een communiqué weten dat de ethanol in alcohol niet doet vergeten, maar er integendeel voor zorgt dat herinneringen diep in het geheugen gegrift blijven.

Lees meer »

Permalink 13:01:27, 2141 hits, CategoriŽn: Nu
Amerikaans bedrijf gebruikt wifi voor geotaggen van foto's

Het Amerikaanse bedrijf Skyhook Wireless gaat samen met de Duitse fotocommunity Locr.com werken aan de ontwikkeling van een tool om foto's automatisch van een geotag te kunnen voorzien.

Skyhook gebruikt voor locatiebepaling wifi-signalen in plaats van satellieten. Momenteel claimt het bedijf meer dan 70 procent van de populatie in de VS en Canada een pupolatiedekking van meer dan 70 procent te hebben. Apple gaat dergelijke wps-technologie in zijn iPhone en iPod Touch gebruiken. De technologie komt nu in aangepaste vorm ook beschikbaar voor cameratelefoons met wifi. Gebruikers van de Locr-community kunnen dankzij de overeenkomst automatisch geodata in de exif-gegevens opslaan als ze een foto maken.

Lees meer »

Permalink 12:01:55, 737 hits, CategoriŽn: Nu
Ruim 2800 aanvallen op onbeveiligde PC

Wie met een onbeschermde pc op internet surft, loopt heel grote risico`s. Dat blijkt uit een praktijkproef van Computer Idee. Een niet beveiligde pc werd over een periode van negen dagen gemiddeld 2830 keer per dag aangevallen.

Hoogtepunt was dag 4, toen er maar liefst 4368 keer werd geprobeerd in de pc in te breken. Dergelijke aanvallen zijn bedoeld om via lekken in Windows controle over de betrokken pc te verkrijgen. De aanvaller kan die computer dan bijvoorbeeld gebruiken om spam te versturen maar ook om vitale gegevens van de gebruiker - zoals creditcard nummers - te achterhalen.

Lees meer »

Permalink 11:01:35, 631 hits, CategoriŽn: Nu
Michael Jackson heeft meer schulden

Nieuw opgedoken documenten in Los Angeles laten zien dat Michael Jackson meer schulden heeft dan gedacht. Uit de papieren blijkt dat de King of Pop een achterstallige betaling heeft van 154.000 dollar (101.500 euro) voor een landgoed in het Californische Encino, berichtte de BBC vrijdag. Jackons familie maakt daar al jaren gebruik van.

Eerder in de week werd al bekend dat Jacksons landgoed Neverland mogelijk op 19 maart onder de hamer komt. De popster kan een openbare veilig alleen voorkomen als hij voor die dag een schuld van ruim 24 miljoen dollar (15,8 miljoen euro) aan een investeringsmaatschappij aflost.

Lees meer »

Permalink 10:01:32, 730 hits, CategoriŽn: Nu
MBO diploma's bij de supermarkt

Een beetje verbaast kijken bezoekers van een bekende supermarktketen naar de poster bij de ingang van de winkel. "Lees ik het nou goed.....Ja, het staat er echt. Maar dat kan toch helemaal niet?"

Een beetje supermarkt wil zich tegenwoordig onderscheiden van de rest. C-1000 koos wel een heel aparte benadering. Maar de slogan 'Nu bij C-1000: MBO diploma's' trekt wel de aandacht.

Helaas voor alle jongens en meisjes die zo'n diploma wel zien zitten. Er liggen bij deze supermarkt geen MBO diploma's in het schap. Je moet er wel iets voor doen.

Lees meer »

Permalink 09:01:58, 452 hits, CategoriŽn: Nu
Dieven stelen as uit urn

Dieven hebben de as van een overleden vrouw uit een huis in Breda gestolen. Dat meldde de politie. De inbrekers hebben het zakje waar de as inzat meegenomen, maar de urn laten staan. De as was van de overleden moeder van de bewoonster.

Verder namen ze onder meer een televisie, een laptop en een spelcomputer mee. De politie spreekt van een laffe daad en zegt de roof hoog op te nemen. Er is nog niemand aangehouden.

Permalink 08:01:57, 453 hits, CategoriŽn: Nu
Iedereen heeft agressieve fantasieën

Het hebben van agressieve fantasieën is zo gek nog niet, als je er maar over praat. Dit stelt Marleen Nagtegaal in haar proefschrift aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij onderzocht vrouwelijke en mannelijke studenten, mannelijke leden van een schietsportvereniging, mannelijke gedetineerden en deelnemers aan controlegroepen.

Iedereen heeft agressieve fantasieën. Of ze ook omslaan in agressief gedrag, hangt af van wat er met de gedachten wordt gedaan: worden ze onderdrukt of wordt er bijvoorbeeld over gepraat.

Lees meer »

Permalink 07:01:48, 616 hits, CategoriŽn: Nu
Student wordt slapend rijk

Slapend rijk worden. Dat is de droom van veel mensen. Yde van Deutekom uit Zoetermeer bewijst dat het kan. Hij ligt al 15 dagen op bed, en heeft zo al ruim duizend euro binnen gehaald. Dag en nacht is hij te zien via een webcam in zijn kamer.

De 22-jarige student Bouwkunde werkte het plan, dat al tijden door zijn hoofd ging, in december volledig uit, met steun van zijn moeder, bij wie hij in huis woont. “Ze zei: ik werk al mijn hele leven, en ben er nog nooit rijk van geworden. Je moet het dus maar gewoon proberen.”

Lees meer »

Permalink 02:01:00, 485 hits, CategoriŽn: Nu
Hyves verrijking van het sociale leven

Krabbelen, tikken en bloggen: bijna zes miljoen Nederlanders doen het regelmatig via de netwerkwebsite Hyves.nl. Eva Kol schreef een boek over het fenomeen, dat drieënhalf jaar geleden werd opgestart door drie vrienden. „Hyves is een verrijking van het sociale leven.”

Kol was betrokken bij de oprichting; ze liep stage bij Hyves en werkte er daarna nog een paar jaar. „Hyves is gebaseerd op de Amerikaanse netwerksites Friendster en Orkut”, vertelt de auteur, die Nieuwe Media en Communicatie- en Informatiewetenschappen heeft gestudeerd. „Beter goed gejat dan slecht verzonnen.” Het internetbedrijfje groeide in een paar jaar tijd uit tot het populairste vriendennetwerk van Nederland.

Lees meer »

Permalink 01:01:52, 467 hits, CategoriŽn: Nu
Artiesten krijgen geen cent van opbrengst auteursrechtszaken

Prominente artiesten overwegen de grote muziekmaatschappijen aan te klagen: ze zien weinig tot niets terug van het geld dat wordt verdiend met rechtszaken tegen sites en diensten die inbreuk op auteursrechten maken.

Muziekmaatschappijen als Universal Music, Warner Music, EMI en Sony BMG incaseerden miljoenen na overeenkomsten met sites als Youtube en diensten als Napster en Kazaa. "Managers en advocaten vragen zich al maanden af wanneer hun artiesten geld gaan zien van de auteursrechtenschikkingen, en hoe dat verantwoord gaat worden", vertelde advocaat John Branca aan The New York Post. Hij vertegenwoordigt onder meer Korn, Don Henley en The Rolling Stones. Volgens hem overwegen diverse artiesten om rechtszaken te beginnen als de labels niet snel over de brug komen.

Lees meer »

Permalink 00:01:50, 383 hits, CategoriŽn: Nu
TLS: ov-chipkaart is veilig genoeg

Trans Link Systems, verantwoordelijk voor de invoering van de ov-chipkaart, stelt dat op basis van TNO-onderzoek het systeem gewoon kan worden ingevoerd. Het valt echter nog altijd niet uit te sluiten dat de chipkaart wordt gekraakt.

Volgens het onderzoeksrapport van TNO, dat openbaar werd gemaakt, is een investering van ongeveer zesduizend euro voldoende om de benodigde hardware aan te schaffen om de crypto01-versleuteling van de Mifare Classic 4k-chip te kunnen kraken. Opvallend genoeg stelt TNO echter dat er slechts een 'theoretische mogelijkheid is dat criminele organisaties een commercieel plan ontwikkelen met het doel de ov-chip te kraken', terwijl het instituut ook aangeeft dat de gebruikte chip op termijn geheel kan worden gekraakt.

Lees meer »

Permalink 00:01:42, 268 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer
 • Ja, mijn wekker gaat de hele ochtend.: 29% (199)
 • Ja, maar na een paar keer ga ik eruit.: 27% (187)
 • Nee, zodra mijn wekker gaat ben ik wakker.: 18% (125)
 • Soms wel, soms niet. Ligt aan de avond ervoor.: 12% (86)
 • Nee, ik word vanzelf wakker: 10% (71)
 • Nee, ik heb geen wekker.: 3% (20)

Total Votes : 688
VoteCategoriën


 << < Maart 2008 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (979,989)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,491)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (413,194)
 • Redacteur gezocht! (184,614)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,220)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,570)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,523)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,765)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,637)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (117,076)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,845)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2448915',
FROM_UNIXTIME(1569169359), '/index.php/2008/03/06/?jal_no_js=true&poll_id=17', 'direct', '', NULL, 1, '3.226.243.130', 154 )