goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Amsterdam krijgt nieuw schiereilandSmurfen AH 'gevaarlijk' voor peuters »
Advertentie

04-03-08

Microsoft ontwikkelt systeem om bloedvergiftiging te detecteren

Microsoft heeft maandag een systeem gepresenteerd om data van bloedproeven, dossiers en bedmonitoren te analyseren, zodat vroegtijdig bloedvergiftiging gedetecteerd kan worden. De techniek zou moeten bijdragen aan een lagere sterftekans bij sepsis.

Microsoft is samen met universitair medisch centrum Vanderbilt aan een pilot begonnen waardoor sepsis in patienten sneller gedetecteerd kan worden. Door klinische data, afkomstig van laboratoriumproeven, bedmonitoren en patientgegevens, te combineren zou het systeem tot een snellere diagnose van bloedvergiftiging in staat zijn, zo heeft de fabrikant maandag bekendgemaakt. Microsoft heeft zijn softwarepakket, dat vanzelfsprekend op Microsoft-software draait, de naam Patient Safety Screening Tool meegegeven. Psst wordt in eerste instantie gebruikt verspreiding van sepsis in de gaten te houden, maar kan ook eenvoudig voor andere ziektes als mrsa en longontsteking worden aangepast.

Follow up:

Met het sepsisdetectiesysteem zouden ziekenhuizen eerder kunnen ingrijpen wanneer een patient bloedvergiftiging oploopt. In Amerika zouden zich per jaar zo'n 750.000 sepsisgevallen voordoen; patiënten hebben een overlevingskans van dertig tot veertig procent. Een vroege detectie van de infectieziekte kan niet alleen de overlevingskans verhogen en zo levens redden, maar ook duizenden dollars of euro's per patient uitsparen. De vergoeding die ziekenhuizen ontvangen bij sepsis zou volgend jaar verlaagd worden. Het project waarmee sepsis wordt gediagnosticeerd wordt begeleid door Microsoft-partner Accent on Integration.

Het Psst-systeem van Microsoft maakt gebruik van Windows Server 2008, SQL Server 2005, Office Sharepoint Server 2007, .Net 3.5 en Infopath. Het detectiesysteem is onderdeel van het vorig jaar geïntroduceerde Microsoft Connected Health Framework Architecture and Design Blueprint, een methode om software in de gezondheidszorg toe te passen. De softwaregigant maakte beide initiatieven op een bijeenkomst van de Healthcare Information and Management Systems Society bekend.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 15:01:54, 444 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Augustus 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (965,712)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (664,518)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (409,220)
 • Redacteur gezocht! (179,340)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (157,470)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,500)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,827)
 • Langste huwelijk ter wereld (138,984)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,508)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (115,618)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (113,253)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,670)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '1935478',
FROM_UNIXTIME(1566522325), '/index.php/2008/03/04/microsoft_ontwikkelt_systeem_om_bloedver', 'direct', '', NULL, 1, '18.206.13.39', 625 )