goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Meer kinderen naar de sportclubIBM: minder lekken ontdekt, maar meer malware »
Advertentie

30-09-07

Google wil super-API's

Volgens geruchten zal Google begin november enkele nieuwe API’s introduceren, waarmee het zoek- en advertentiebedrijf een aantal stappen verder gaat dan Facebook met het vrijgeven van gegevens op sociale-netwerksites.

Een API is een standaard manier voor software om te communiceren met andere toepassingen. Dankzij zulke API’s kan op relatief eenvoudige wijze een toepassing worden gemaakt. Veel sites stellen API’s beschikbaar. Een voorbeeld is Amazon. Iedere beheerder van een website kan informatie over producten op zijn eigen site publiceren door gegevens uit de database van Amazon te halen. Dat gaat via een API, een afkorting voor Application Programming Interface. Ook de API van Google's eigen Google Maps kan door anderen gebruikt worden om zelf toepassingen mee te ontwikkelen.

Follow up:

Ook Facebook staat bekend om zijn API’s. Deze profielensite is met name in Amerika populair. Gebruikers kunnen zelf toepassingen programmeren die functies toevoegen aan de site Facebook. Het bekendste voorbeeld is de toepassing Top Friends, waarmee gebruikers een lijst met hun favoriete vrienden kunnen tonen. Een andere toepassing is iLike, waarmee een deelnemer zijn muziekvoorkeuren aan zijn profiel kan toevoegen.

Google zet nu de volgende stap. Tijdens een geheime bijeenkomst zou Google hebben besloten om nog verder te gaan met het openstellen van zijn diensten door middel van API’s. Het bedrijf zou niet alleen toepassingen toe willen staan op zijn eigen sites, maar ook dat zulke toepassingen op niet-Google-sites kunnen verschijnen. Het wordt mogelijk om gegevens uit de database van Google te halen, maar ook om er gegevens in op te slaan via deze externe toepassingen. Het gaat in eerste instantie om de gegevens van Orkut en iGoogle. Later komen daar Gmail, Google Talk en andere Google-diensten bij.

Volgens TechCrunch, die over de geruchten bericht, zouden op 5 november de eerste programmaatjes beschikbaar komen. Op iGoogle zal informatie die van Orkut afkomstig is getoond worden. Google overweegt bovendien om ook derde partijen toegang te verlenen, zodat andere sociale-netwerksites (bijvoobeeld Digg, Friendster of Twitter) dezelfde API’s kunnen gebruiken. Het doel is om een soort sociale laag te leggen over de hele suite van Google-diensten, met Orkut als uitgangspunt.

Enkele grote namen werken mee aan het project, waaronder Amar Gandhi (voorheen Microsoft), Brad Fitzpatrick (voorheen Six Apart) en Patrick Chanezon (een zogeheten Google Evangelist). Met name Fitzpatrick laat al een tijdje van zich horen op dit vlak. Hij vindt dat de diverse sociale-netwerksites met elkaar moeten kunnen samenwerken en gegevens uitwisselen. Zelfs de inlogcode voor al deze sites zou gelijk moeten zijn, zo legt hij uit. Het initiatief van Google lijkt een stap in die richting, maar pas op 5 november zal pas exact blijken wat de plannen precies inhouden.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 08:01:57, 459 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (979,722)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,404)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (413,132)
 • Redacteur gezocht! (184,497)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,215)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,570)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,431)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,713)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,635)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,993)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,745)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '2441623',
FROM_UNIXTIME(1569125448), '/index.php/2007/09/30/google_wil_super_api_s', 'direct', '', NULL, 1, '35.175.191.150', 154 )