goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Belgisch arts kondigt illegale euthanasie aanPolen wijzigt naam concentratiekamp Auschwitz »
Advertentie

30-06-07

Nederlandse aanpak terreurbestrijding uniek

„Nederland heeft een unieke aanpak bij het bestrijden van home grown terrorism.” Dat was de boodschap van Lidewijde Ongering, plaatsvervangend nationaal coördinator terrorismebestrijding bij een hoorzitting van de senaatscommissie voor nationale veiligheid (homeland security) in de Verenigde Staten.

Die commissie onder leiding van senator Joe Lieberman stelt een onderzoek in naar radicalisering van moslims in de Verenigde Staten. In dat kader wil de commissie leren van de ervaring van andere landen bij het bestrijden van in eigen land 'gekweekte' terroristen. De Nederlandse aanpak is volgens Ongering uniek, omdat die zich niet louter concentreert op het bestrijden van terreur, maar evenveel belang hecht aan preventie. De bedoeling van die aanpak is in een vroeg stadium te voorkomen dat mensen die vatbaar zijn voor radicale ideeën in die denkbeelden worden meegesleept.

Follow up:

„Niemand is geboren als terrorist. Mensen die erop uitzijn andere mensen te doden om politieke of religieuze redenen gaan eerst door een proces van radicalisering. Wij zijn ervan overtuigd dat er vele gelegenheden zijn om in die eerste fase in te grijpen”, aldus Ongering in haar betoog voor de commissie. Naast het opsporen en arresteren van gevaarlijke lieden is het daarom ook zaak radicalisering te voorkomen.

Het is volgens haar belangrijk imams op te leiden in Nederland die, anders dan geïmporteerde imams, het voordeel hebben dat zij de Nederlandse omstandigheden kennen, en jonge mensen kunnen helpen bij het vinden van antwoorden in een Nederlandse context. Jonge moslims in het Westen hebben vaak identiteitsproblemen omdat zij door de maatschappij niet worden aanvaard.

„Op zoek naar hun identiteit gaan velen naar het internet. Als zij bij Google 'islam' intypen komen ze al snel terecht op radicale islamitische websites. Daarom zijn we begonnen tegengas te geven aan deze radicale islamitische stemmen, althans op Nederlandstalige websites,” aldus Ongering.

Verder moeten volgens de coördinator op plaatselijk niveau radicale trends in een vroeg stadium worden onderkend. Informatie over radicalisering wordt dan doorgegeven aan een centraal punt in de stad of regio, waar over maatregelen gedacht kan worden om het gevaar in de kiem te smoren. Soms is die radicalisering al in een vergevorderd stadium. Dan moeten de politie en veiligheidsdiensten ingrijpen. In andere gevallen is het voldoende om sociale diensten en scholen in te schakelen.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 13:01:19, 599 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Juli 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (952,900)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (661,740)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (406,962)
 • Redacteur gezocht! (174,625)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (156,695)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,454)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,755)
 • Langste huwelijk ter wereld (135,395)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,411)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (113,940)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,653)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (109,912)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '1557054',
FROM_UNIXTIME(1563899154), '/index.php/2007/06/30/nederlandse_aanpak_terreurbestrijding_un', 'direct', '', NULL, 1, '54.174.43.27', 187 )