goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Wie o wie is hijOnrust onder RTL-presentatoren »
Advertentie

30-06-07

Hardrijder? Klein pikkie zeker...

Alleen jongens met een kleine pik rijden te hard. Dat is de boodschap van een opvallend nieuw reclamespotje waarmee de Australische Rijkswaterstaat het aantal verkeersdoden wil terugdringen. In Australië rijden vooral jongeren, al dan niet met een slok op, als gekken over de wegen.

Jaarlijks eist het verkeer in Australië met ruim 20 miljoen inwoners 1600 levens, bijna twee keer zoveel als in Nederland met ruim 16 miljoen inwoners. Nu wordt er in Australië iets meer kilometers gereden dan in Nederland, maar het verschil is groot. Het land doet het slecht ten opzichte van sommige (niet alle) landen in West-Europa.

Follow up:

De Road and Transport Authority (RTA) in de deelstaat New South Wales (Sydney) schuwt daarom geen middel om de automobilisten tot een rustiger rijgedrag te dwingen. Tot nu toe liet de beheerder van de wegen spotjes zien van de gruwelijke gevolgen van een verkeersongeluk, maar dat werkt niet meer, zegt de RTA. "Iedereen speelt met computergames en ziet daar de meest verschrikkelijke bloederige taferelen. Deze beelden schrikken niet meer af.”

Dus verzonnen de mediamensen wat anders: een nieuw opvallend spotje dat sinds deze week te zien is op de Australische commerciële televisiestations. Een snelle geelgroene auto wacht voor een stoplicht voor een karakteristiek gebouw in een stadje van het Australische platteland. Op het trottoir staan twee vrouwen, bekende babes in Australië. De man kijkt uiteraard naar het tweetal.

Als het stoplicht op groen springt, wil hij met piepende en rokende banden imponeren. Hij geniet zichtbaar van de snelheid en de kracht van zijn motor. De vrouwen kijken elkaar begrijpend aan en steken de pink op, het signaal dat vrouwen aan elkaar geven als een man erg klein geschapen is.

De boodschap is duidelijk: Speeding. No one will think big of you. Een slogan die zich uiteraard op veel manieren laat vertalen. De boodschap: hardrijdende jongens hebben een kleine penis en dat is niet de boodschap waarop de machoknullen in Australië zitten te wachten.

Behalve op televisie komt het filmpje in de bioscopen en een korte versie op internet, waar te hard rijdende mannen een ‘extra extra klein' condoom kunnen bestellen.

"Nee," zegt de woordvoerder van RTA. "Er is geen enkel bewijs dat hardrijdende mannen kleingeschapen zijn. Dat doet er ook niet toe. We hebben het spotje getest en het werkt. Dus we gaan het proberen. Te veel jonge mannen denken dat hardrijden cool is."

Dat vrouwen weleens te hard kunnen rijden, is misschien wel waar, maar de cijfers in Australië zijn duidelijk. Aan de meeste ongelukken hebben vooral mannelijk jonge chauffeurs schuld, dus over een vrouwelijke versie van het spotje (hardrijdende vrouwen hebben kleine borsten?) hebben de makers zich niet hoeven te buigen.

Dit spotje, dat nu een paar weken wordt gebruikt, kost 1,2 miljoen euro. Het wordt vertoond in een periode dat het moeilijker wordt voor jongeren om aan een rijbewijs te krijgen. Nu hoeft iemand alleen een simpele test af te legen om een proefrijbewijs te krijgen. Iemand moet dan een tijdje een bord met de letter P erop aan de auto bevestigen, zodat ieder kan zien dat iemand nog weinig ervaring heeft op de weg.

En het zijn juist deze mensen die zichzelf en anderen doodrijden. Maar zo’n 7 procent van de chauffeurs in New South Wales is een P-plater, zoals dat heet, maar ze zijn goed voor meer dan 40 procent van bekeuringen voor te hard rijden. Nog meer getallen: te hard rijden is in de deelstaat Nieuw-South Wales goed voor zo’n 40 procent van de dodelijke ongevallen. In deze staat komen jaarlijks ongeveer 200 mensen om door te hard rijden.

De vraag is of de nieuwe benadering overkomt. Op de radio wordt uitvoerig gediscussieerd over het spotje en de blogs vullen zich met zinnige en onzinnige commentaren. "Onzin", zegt Richard op een blog. "Ik rijd te hard omdat het leuk is, niet om iemand te imponeren." Vrouwen zijn tevreden. "Ik zeg dit al jaren tegen mijn vriendinnen. Ik denk dat de jonge knullen te hard rijden om te iets te compenseren dat ze niet hebben," aldus Jenny op dezelfde website.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 23:01:44, 4216 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Juli 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (952,893)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (661,740)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (406,960)
 • Redacteur gezocht! (174,622)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (156,695)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,454)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,755)
 • Langste huwelijk ter wereld (135,393)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,410)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (113,940)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,653)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (109,907)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '1556509',
FROM_UNIXTIME(1563896298), '/index.php/2007/06/30/hardrijder_klein_pikkie_zeker', 'direct', '', NULL, 1, '54.174.43.27', 187 )