goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Huur een 'baar-moeder' voor 70.000,- euroTien (Talpa) zal niet gemist worden »
Advertentie

30-06-07

Bavaria gevraagd nieuwste tv-commercial te schrappen

STAP heeft bierproducent Bavaria gevraagd de uitzending van haar nieuwste tv-commercial ('Ultimate reward') per direct te staken. De boodschap van de tv-spot is dat je door het drinken van Bavaria bier het leven beter aankunt en je angsten overwint. STAP vindt het een respectloze en sinistere reclame. Van Dalen, directeur van STAP: 'Angst kan zowel oorzaak als gevolg zijn van alcoholverslaving. Bavaria spot op deze manier met het probleem van een miljoen Nederlanders'.

Follow up:

STAP heeft bij de Reclamecode Commissie (RCC) een klacht ingediend over de 'angstcommercial' van Bavaria. Omdat het afhandelen van een klacht bij de RCC weken tot maanden kan duren, doet STAP een rechtstreeks beroep op Bavaria om uitzending van de commercial te staken. Bovendien doet de RCC alleen maar beleefde aanbevelingen; ze kan adverteerders niet verplichten om een reclame-uiting in te trekken. De haast van STAP is mede ingegeven door tv-kijkers die hun woede en walging over de reclame van Bavaria bij haar kenbaar hebben gemaakt.

Nederland telt ruim een miljoen probleemdrinkers van wie er velen drinken om angst en onrustgevoelens te verdrijven. Alcohol is zowel lichamelijk als geestelijk verslavend en het is gevaarlijk om het voor te spiegelen als een product waarmee je problemen kunt overwinnen. Ook kinderen en jongeren worden aan deze en andere vormen van alcoholreclame blootgesteld met als gevolg dat zij een totaal verkeerd beeld krijgen van de eigenschappen van alcohol. STAP pleit al langer voor het instellen van een verbod op alcoholreclame.

In de commercial is te zien hoe één man ontspannen en zelfverzekerd tegen een stroom van vluchtende mensen in loopt, de zogenaamde 'runners', zoals de voice-over vertelt. Runners zijn voor van alles bang en vluchten voor hun angsten: angst om te verliezen, angst om zich te binden, angst om dood te gaan. Tegen de skyline van een grote metropool wordt een grote berg zichtbaar die de letters FEAR vormt. De sfeer van de commercial is beklemmend.

Bavaria wil dat je je afvraagt of jij ook een runner bent. Vlucht jij ook voor je angsten? Of trotseer je ze? Een deel van de meute mensen draait zich om en komt tot het besef dat ze hun angsten willen trotseren. Ze gaan massaal de FEAR berg beklimmen (overigens zijn dit alleen maar mannen). De voice-over zegt bemoedigend dat 'Courage is calling' en dat 'Rewards await the brave'.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 09:01:57, 536 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Juli 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (952,936)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (661,742)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (406,969)
 • Redacteur gezocht! (174,630)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (156,698)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,454)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,755)
 • Langste huwelijk ter wereld (135,397)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,411)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (113,940)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,653)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (109,914)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '1558129',
FROM_UNIXTIME(1563906209), '/index.php/2007/06/30/bavaria_gevraagd_nieuwste_tv_commercial_', 'direct', '', NULL, 1, '3.92.28.84', 187 )