goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Baby kost je twee maanden slaapMotorrijder raast met 227 km over provinciale weg »
Advertentie

31-03-07

Lange man ongeduldiger

Het idee dat kleine mannen agressiever zijn omdat ze hun lengte willen compenseren is volgens Brits onderzoek een mythe. Juist lange mannen verliezen eerder hun geduld.

Sinds Napoleon ruzie zocht met eigenlijk heel de rest van Europa, is het idee dan kleine mannen agressief zijn erg populair. Kleine mannen zouden namelijk iets te compenseren hebben. Onderzoek toont nu echter aan dat dit niet meer dan een mythe is.

Wetenschappers hebben een groep mannen van verschillende lengte een spel laten spelen, waarin ze werden blootgesteld aan opzettelijke provocatie. Ze ontdekten dat langere mannen eerder hun kalmte verloren dan kleinere mannen.

Het idee dat kleine mannen hun inferieure lengte op een of andere manier willen compenseren werd in 1912 bedacht door de Oostenrijkse psycholoog Alfred Adler. Hij gebruikte hierbij Napoleon als voorbeeld van iemand die tot het extremen ging om zijn ‘handicap’ te compenseren. Sindsdien hadden opvliegende mannetjes, een ‘Napoleoncomplex’.

Follow up:

Wetenschappers van de Universiteit van Central Lancashire hebben in opdracht van de BBC uitgezocht of lengte inderdaad samenhangt met agressie. Ze verzamelden tien mannen van gemiddelde lengte en tien kleinere mannen. Ze werden aan elkaar gekoppeld en moesten met stokjes vechten alsof het zwaarden waren. Eén werd verteld dat het onderzoek reactievermogen en dergelijke moest testen. Wat ze niet wisten was dat hun tegenstander ze na een paar beurten moest provoceren door op de knokkels te gaan slaan.

Mannen van gemiddelde lengte reageerden eerder op de provocatie door terug te slaan op de vingers van hun rivaal.

Volgens hoofdonderzoeker dr. Mike Eslea zijn de resultaten consistent met het idee dat het Napoleoncomplex een mythe is. “Wanneer mensen een kleine man zijn geduld zien verliezen, denken ze vaak dat dit door zijn lengte komt. Dit valt ze namelijk als eerste op.”

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 20:01:47, 739 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (979,081)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,257)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,923)
 • Redacteur gezocht! (184,249)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,180)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,569)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,253)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,632)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,601)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,834)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,577)
 • More...


Archief


XML Feeds