goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« The Da Vinci Code-auteur vrijgesproken van plagiaat Belastingaangifte mag vijf dagen later »
Advertentie

31-03-07

Besnijdenis als middel tegen HIV-besmetting

Heteroseksuele mannen zouden zich moeten laten besnijden, omdat vrijwel vaststaat dat de kans op besmetting met het aids-virus HIV daardoor met 60 procent afneemt. Deze aanbeveling hebben twee gezondheidsorganisaties van de Verenigde Naties, de WHO en UNAIDS, gedaan. De organisaties waarschuwen wel dat besnijdenis alleen geen afdoende bescherming biedt tegen besmetting met HIV.

Als mannen en vrouwen geen andere voorzorgsmaatregelen nemen kan het gunstige effect van besnijdenis teniet worden gedaan, aldus de WHO en UNAIDS. Catherine Hankins van UNAIDS noemt het mannen- en vrouwencondoom, onthouding en beperking van het aantal seksuele partners als andere preventieve maatregelen. Ook moeten mannen beseffen dat zij en hun partner juist een grotere kans lopen besmet te raken als de wond na een besnijdenis nog niet is genezen.

De organisaties doen hun aanbeveling op basis van experimenten die zijn gedaan in Kenia, Uganda en Zuid-Afrika en die sterke bewijzen opleverden dat de kans op besmetting met HIV door besnijdenis aanzienlijk wordt gereduceerd. Deze bevindingen "rechtvaardigen de erkenning van besnijdenis bij mannen als een aanvullende belangrijke maatregel om het risico op door heteroseksuele seks opgelopen HIV-besmetting bij mannen te verkleinen", aldus de WHO en UNAIDS in een gezamenlijke verklaring. In landen waar aids vooral voorkomt onder prostituees, spuitende drugsgebruikers en homoseksuele mannen zal de maatregel volgens de organisaties echter weinig effect hebben.

Follow up:

Onderzoek duidt erop dat in Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara de komende twintig jaar 5,7 miljoen nieuwe gevallen van HIV-besmetting en drie miljoen sterfgevallen door aids voorkomen kunnen worden door besnijdenis. Om erachter te komen of besnijdenis ook vrouwen beschermt en of vrouwen er ook in andere opzichten baat bij hebben dat hun mannelijke partner is besneden, bijvoorbeeld omdat de kans op baarmoederhalskanker dan afneemt, is meer onderzoek nodig. Ook is nog niet duidelijk of ook homoseksuele mannen minder kans lopen besmet te raken als ze zijn besneden.

Naar schatting van de WHO en UNAIDS zijn momenteel 665 miljoen mannen, ofwel 30 procent van alle mannen ter wereld, besneden.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 00:01:09, 1088 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,967)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,218)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,899)
 • Redacteur gezocht! (184,239)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,176)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,568)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,867)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,250)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,630)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,598)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,832)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,575)
 • More...


Archief


XML Feeds