goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Besnijdenis als middel tegen HIV-besmettingRIVM gaat gevaar paddo's onderzoeken »
Advertentie

30-03-07

Belastingaangifte mag vijf dagen later

Belastingplichtigen hebben dit jaar tot uiterlijk 6 april de tijd om hun aangifte inkomstenbelasting in te dienen. Dat is vijf dagen later dan gebruikelijk.

Staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) heeft daartoe besloten om een einde te maken aan de onzekerheid over de uiterste inleverdatum. Afgelopen week stelde oppositiepartij VVD voor de gebruikelijke deadline van 1 april op te schuiven omdat de dienstverlening van de fiscus door stakingsacties slecht zou zijn geweest. Andere partijen drongen aan op coulance.

Van slechte dienstverlening is volgens de staatssecretaris geen sprake. Wel ziet hij zich gezien de publieke discussie genoodzaakt om de tot heden onuitgesproken marge van een aantal dagen nu bekend te maken.

"Ik meen dat ik er van mijn zijde alles aan moet doen om de onzekerheid die in de afgelopen dagen over de inlevertermijn is gecreëerd weg te nemen'', schrijft De Jager donderdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Follow up:

Wie voor 1 april zijn aangifte indient, kan erop rekenen dat de Belastingdienst voor 1 juli laat weten of er recht is op geldteruggave. De fiscus gaat ervan uit dat dat ook geldt voor de aangiften die uiterlijk 6 april binnen zijn.

Uit de meest recente cijfers bleek donderdag dat de fiscus inmiddels 3,9 miljoen elektronische aangiften binnen heeft, ongeveer 600.000 meer dan vorig jaar op hetzelfde moment.

De cijfers bewijzen volgens de Belastingdienst dat de recente stakingsacties voor een betere cao niet van invloed zijn geweest. Meerdere keren waren verscheidene belastingkantoren onbereikbaar. De belastingtelefoon en de website waren daarentegen wel steeds bereikbaar.

De VVD houdt nog steeds twijfels over de service, zei het liberale Tweede Kamerlid Ineke Dezentjé. Volgens haar was de belastingtelefoon misschien dan wel bereikbaar, maar zaten er vooral uitzendkrachten die bellers vroegen later terug te bellen. Dezentjé vindt de extra tijd die de staatssecretaris biedt "krenterig''.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 23:01:21, 1907 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < September 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (978,669)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (667,142)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (412,857)
 • Redacteur gezocht! (184,218)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (158,154)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,568)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,866)
 • Langste huwelijk ter wereld (143,241)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,627)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (117,589)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (116,822)
 • Recordaantal wijzigingen in Times Atlas (114,564)
 • More...


Archief


XML Feeds