goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Autoverkopen trekken nog niet aan Trajectcontrole A2 weer actief »
Advertentie

08-06-05

Omzet in horeca daalt niet door rookverbod

Op de plaatsen waar een rookverbod in de horeca al is ingesteld (Ierland en New York) is de omzet niet gedaald. In New York is de omzet zelf gestegen met 8,7%. In Ierland is wel een omzetdaling, echter deze is gelijk aan de rest van Europa door dat mensen meer thuis zijn gaan drinken dan in horecagelegenheden.

Het rookverbod in de horeca heeft ook niet geleid tot banenverlies. Zo is het aantal banen in de horeca in New York sinds het rookverbod met 10.600 toegenomen. Dit is 2 juni bekend gemaakt tijdens de conferentie 'Smoke Free Europe' in Luxemburg.

Koninklijke Horeca Nederland heeft altijd beweerd dat een rookvrije horeca zal leiden tot omzetdaling en een verlies van 50.000 banen. In landen met een rookvrije horeca steunt de bevolking dit massaal. In Ierland bijvoorbeeld, zegt 93% van de ondervraagden dat een rookvrije horeca een goed idee is. Van de rokers onderschrijft 80% een rookvrije horeca.

Follow up:

Eerder deze week heeft Zweden nieuwe wetgeving ingevoerd om niet-rokers te beschermen tegen tabaksrook, ook in de horeca. Zweden is daarmee na Malta, Italië, Noorwegen en pionier Ierland het vijfde land dat werknemers een rookvrije werkplek garandeert. België wil met ingang van 1 januari 2007 een rookvrije horeca realiseren. In Nederland hebben werknemers volgens de tabakswet recht op een rookvrije werkplek, maar wordt daarbij onder andere voor werknemers in de horeca een uitzondering gemaakt. KWF Kankerbestrijding vindt dat ook werknemers in de horeca recht hebben op een rookvrije werkplek.

In Nederland heeft minister Hoogervorst van VWS geen gehoor gegeven aan het pleidooi van onder andere KWF Kankerbestrijding voor een rookvrije horeca. Wel is hij het met Koninklijke Horeca Nederland eens geworden over een plan om verschillende horecagelegenheden dat tot 2009 het roken zal worden ontmoedigd. Het plan gaat echter niet in op de vraag hoe dit moet gebeuren. Ook wordt niet gesproken over controle of monitoring, en sancties. Bovendien gaat het plan slechts uit van hinder en overlast door roken en niet van gezondheidsschade. En dat terwijl passief roken onder andere kan leiden tot longkanker. KWF Kankerbestrijding vindt het plan dan ook te vrijblijvend en zal het verloop nauwlettend in de gaten houden.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 02:01:03, 2230 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < April 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (910,390)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (653,042)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (395,545)
 • Redacteur gezocht! (161,780)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,200)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (154,399)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,410)
 • Langste huwelijk ter wereld (126,011)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,126)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,578)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (108,441)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (101,549)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '48480',
FROM_UNIXTIME(1555813130), '/index.php/2005/06/08/omzet_in_horeca_daalt_niet_door_rookverb', 'direct', '', NULL, 1, '54.235.4.196', 244 )