goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Nederland geeft weinig uit aan kerst cadeautjesZweed ontsnapt na wisselen kleding met tweelingbroer »
Advertentie

22-12-04

Nederlanders eten dit jaar thuis met de kerst

Consumenten eten komende kerstdagen meer thuis dan voorgaande jaren. Dit blijkt uit het onderzoek "Hoe eet Nederland met Kerst" dat in opdracht van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel is uitgevoerd. Supermarkten verwachten daarom deze dagen topdrukte in de winkels. 96% van de consumenten doet de kerstinkopen in de supermarkt.

Follow up:

De kerstmaaltijden zijn 'echte' familiaire aangelegenheden. Maar liefst 70% van de ondervraagden eet minstens één van de kerstdagen thuis. Bijna 4 op de 10 ondervraagden eet beide kerstdagen thuis. Opvallend is dat op eerste kerstdag veel meer mensen thuis blijven. 57% van de mensen eet dit jaar de eerste kerstdag thuis tegen 45% in voorgaande jaren.
63% van de consumenten eet één van de kerstdagen buiten de deur. Met "buiten de deur" wordt echter vooral familie, vrienden en kennissen bedoeld. 7% is van plan om één van de kerstmaaltijden in een restaurant te nuttigen.

De mensen die thuis eten, nodigen zowel op eerste als op tweede kerstdag gemiddeld 4 gasten uit voor de kerstmaaltijd. Onder thuis eten wordt vrijwel altijd zelf koken van de maaltijd verstaan. Het laten thuisbezorgen en afhalen van een kerstmaaltijd gebeurt in minder dan 5% van de gevallen.

Consumenten zoeken dit jaar vooral geborgenheid in de huiselijke sfeer waarbij gezellig tafelen een hoogtepunt is. Veel mensen gaan graag fonduen, steengrillen of gourmetten, dit blijkt uit de populariteit voor de mix van vleessoorten (1 op de 5 huishoudens). Naast de vleesmixen is ook wild populair. In totaal eten 7 van de 10 huishoudens op eerste kerstdag vlees of wild. Opvallend is dat op tweede kerstdag de pastagerechten goed scoren. Maar liefst 12% van de consumenten eet dan pasta.

Veel consumenten kiezen voor zekerheid bij de vraag wat ze met de kerst gaan eten. 43% kookt iets dat men al eerder heeft gegeten. Voor veel consumenten is de supermarkt de inspiratiebron voor het kerstdiner: 36% doet zijn ideeën op uit folders/magazines van de supermarkten en 37% wordt geïnspireerd tijdens het boodschappen doen. Kookprogramma's op TV staan als inspiratiebron op de 7e plaats.

Genieten staat centraal tijdens de feestdagen. Let normaal gesproken tweederde van de Nederlanders op het gewicht bij wat men eet. Tijdens de kerstdagen is het beeld precies andersom: tweederde knijpt een oogje dicht. Meer dan de helft van de consumenten eet meer en minder gezond dan gedurende de rest van het jaar. De prijzenoorlog komt veel consumenten goed uit. Maar liefst 40% van de Nederlandse consumenten koopt dit jaar luxere producten dan dat ze anders zou hebben gedaan.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 23:08:28, 929 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Mei 2018 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (769,113)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (633,104)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (377,014)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (154,631)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (150,398)
 • Redacteur gezocht! (149,800)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (148,863)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (116,509)
 • Langste huwelijk ter wereld (114,778)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,485)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (103,141)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (90,477)
 • More...


Archief


XML FeedsEen onverwachte fout heeft plaatsgevonden!

Als deze fout blijft terugkomen, geef dit dan door aan de administrator.

Ga terug naar Homepage

Aanvullende informatie over deze fout:

MySQL error!

The table 'evo_hitlog' is full(Errno=1114)

Your query: Record the hit

   INSERT INTO evo_hitlog(
    hit_sess_ID, hit_datetime, hit_uri, hit_referer_type,
    hit_referer, hit_referer_dom_ID, hit_blog_ID, hit_remote_addr, hit_agnt_ID )
   
VALUES( '6275689',
FROM_UNIXTIME(1526969340), '/index.php/2004/12/22/nederlanders_eten_dit_jaar_thuis_met_de_', 'direct', '', NULL, 1, '23.20.240.193', 121 )