goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
« Diefstalbeveiliging DVD's kan DVD-speler beschadigen.De CIA weet een heleboel »
Advertentie

01-11-04

Ministere van Defensie VS mag nu ook omkopen.

Volgens de The Los Angeles Times van zondag krijgt het ministerie van Defensie tot 25 miljoen dollar per jaar voor de clandestiene operaties. Dat soort activiteiten was tot dusver voorbehouden aan speciale agenten van de geheime dienst CIA. Speciale Amerikaanse militaire eenheden mogen voortaan met contant geld, wapens of apparatuur de steun kopen van personen of groepen in het buitenland.

Follow up:

Dit omkopen gebeurde al in Afganistan en Irak door miljoenen dollars aan contanten gepoogd lokale krijgsheren of gewapende groepen in het Amerikaanse kamp te krijgen. Het Pentagon had op de nieuwe bevoegdheden aangedrongen als belangrijk middel in de strijd tegen terrorisme.

Grotere vrijheid

De nieuwe bevoegdheden zijn geregeld in een stuk dat president Bush kort voor het weekeinde tekende, maar waaraan nauwelijks ruchtbaarheid is gegeven.

Volgens veiligheidsfunctionarissen was het vooral minister Rumsfeld van Defensie die zijn militairen minder afhankelijk wil maken van de CIA. Bovendien zijn de speciale eenheden minder gebonden aan regels. Volgens The Los Angeles Times hoeven de militairen niet steeds te wachten op toestemming van superieuren en hebben ze een grotere vrijheid van handelen.

De CIA heeft volgens verscheidene bronnen in Afghanistan zeker 70 miljoen dollar uitgegeven in contanten, wapens of uitrusting aan leden van de Noordelijke Alliantie, die het verzet leidde tegen de Taliban-machthebbers. De oorlog in Afghanistan leidde er vervolgens wel toe dat de Amerikanen en de Noordelijk Alliantie uiteindelijk vochten tegen strijders die ten tijde van de Russische bezetting van Afghanistan door diezelfde CIA direct of indirect waren bewapend of getraind.

No feedback yet

Plaats een reactie


Your email address will not be revealed on this site.

Jouw URL zal worden weergegeven
PoorExcellent
(Enters worden <br />)
(Name, email & website)
(Allow users to contact you through a message form (your email will not be revealed.)
Voer hieronder "wit" zonder quotes in.
antispam test
Permalink 01:40:23, 2579 hits, CategoriŽn: Nu

Wensbeer


Tag cloud

bizar blog blog-ster digi donderdag economie europa filmpjes foto's fret gezondheid goedzo.com humor intenet internet jeugd jij kinderen lekker liefde lyrics maandag media muziek natuur puk recepten sentiment sesamstraat songtekst sport ster streetview techniek technologie trend trends uitgaan veiligheid vreemd vreemde vrijdag weetje wetenschap woensdagOnze redactie


Zoeken


Poll
Ik ben een snoozer

View ResultsCategoriën


 << < Januari 2019 > >>
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


User tools


Populair

Meest Bekeken

 • Bertens meldt zich af (879,055)
 • 404: Hotlinken van bestand is niet toegestaan! (648,078)
 • Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak (391,604)
 • Redacteur gezocht! (158,234)
 • Keeley Hazell naaktfoto's kun je hier vinden (155,085)
 • Naaktfofo's Veronique de Kock (153,291)
 • Playboy Naaktfoto's Rebecca Loos bekijk ze hier (149,173)
 • Langste huwelijk ter wereld (122,840)
 • Update: Playboy foto's Bridget Maasland (117,039)
 • Playboy foto's Zangeres Do (111,557)
 • Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling (106,655)
 • 3D geprinte wapens zijn gevaarlijk, (98,427)
 • More...


Archief


XML Feeds